Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 01 15 /2013 01 16

Chaosas Švedijos greitkelyje: susidūrė šimtas automobilių, žuvo lietuvis vairuotojas

Pietvakarių Švedijos greitkelyje, netoli Helsingborgo, susidūrė apie šimtas transporto priemonių. Masinė avarija kilo dėl tiršto rūko ir slidaus kelio. Nelaimės metu žuvo vienas žmogus, skelbia Švedijos naujienų svetainė „The Local“.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / „Scanpix“ nuotr.

Policijos duomenimis, sužeista dar 13 žmonių, jie išvežti į skirtingas apylinkėse esančias ligonines. Oficialiai žuvusiųjų ir sužeistųjų skaičius nepaskelbtas.

Automobiliai vienas į kitą ties Tranarpsbrono tiltu, į šiaurės rytus nuo Helsingborgo, atsitrenkė antradienį prieš pat vidurdienį. 

Policijos pareigūnai teigė, kad kaltinti tenka rūką, prastą matomumą ir slidžią kelio dangą. Šiuo metu vyrauja kelių laipsnių šaltukas. 

„Keletas žmonių yra įstrigę savo automobiliuose. Pakeliui yra daugybė greitosios pagalbos automobilių, evakuacijai iškvietėme autobusą“, – sakė ugniagesys Christeris Haraldssonas. 

Kaip skelbia „Expressen“ laikraštis, į avariją pateko apie šimtas transporto priemonių, tačiau tikslūs duomenys kol kas nežinomi. 

Įvykio vietoje dirbantis fotografas teigė, jog avarijos vaizdas „driekiasi, kiek akys gali matyti“, be to, ir abiejose greitkelio pusėse.

„Matau, kaip ugniagesių automobilis atsitrenkė į sunkvežimį, kuris dabar stovi skersai juostų“, – sakė fotografas Björnas Lindgrenas. Kitoje pusėje jis teigė matantis du susidūrusius sunkvežimius. 

Greitkelis E4 uždarytas, gelbėjimo komandos tęsia darbą. 

Antradienį Švedijoje ir toliau krito sniegas, keliuose užfiksuota daugybė eismo nelaimių.

Papildyta 14.50 val. Kaip praneša „Ekstrabladet“, šioje masinėje avarijoje žuvo lietuvis vairuotojas. Iš pradžių buvo skelbiama, kad žuvo trys vairuoyojai, tačiau vėliau patikslinta, kad žuvo vienas žmogus. 

Žuvęs vairuotojas – 52 metų lietuvis. Jis tuo metu buvo išlipęs iš automobilio. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius