-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Chavezas įsakė rengti reidus po parduotuves, keliančias kainas (nuotraukos)

Kairuolis Venesuelos prezidentas Hugo Chavezas įsakė kariniams pareigūnams rengti reidus po parduotuves ir įmones, pirmadienį po valdžios paskelbtos nacionalinės valiutos devalvacijos pakėlusioms kainas, pranešė britų laikraščio „The Guardian“ naujienų svetainė.
Paskelbus apie nacionalinės valiutos develvacija, Venesueloje prasidėjo masinis pirkimas
Paskelbus apie nacionalinės valiutos develvacija, Venesueloje prasidėjo masinis pirkimas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Dabar nėra visiškai jokių priežasčių kaip nors didinti kainas. Aš noriu, kad nacionalinė gvardija ir liaudis kovotų su spekuliacija. Kad jie viešai pareikštų, kur yra spekuliantų, ir mes įsikišime į bet kurio masto verslą“, – išvakarėse sakė H.Chavezas.

Kaip pranešė „The Guardian“, praėjusį savaitgalį prasidėjo masinis pirkimas, ir prie prekybos centrų nusidriekė didžiulės eilės.

Žmonės mano, kad padidės kainos, nes valdžia paskelbė, kad fiksuotas nuo 2005 metų nacionalinės valiutos kursas 2,15 bolivaro už 1 JAV dolerį bus devalvuotas.

Nuo 2010 metų jis sudarys 2,6 bolivaro už dolerį strateginiam įrenginių, maisto produktų ir vaistų importui, o naftos – 4,3 bolivaro už dolerį.

Pasak analitikų, dėl šios priemonės pakils infliacija, kuri Venesueloje sudaro jau 25 proc. ir yra viena aukščiausių pasaulyje. Be to, ji atsilieps ir H.Chavezo populiarumui, kuris vis mažėja.

Kaip pareiškė Venesuelos prezidentas, dėl kainų kilimo kalti spekuliantai. Jis davė nurodymą, kad gynybos ministras parengtų „puolimo operaciją“ prieš spekuliantus ir praneštų jam apie įmones, didinančias kainas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius