Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Chirurgai pašiurpo apžiūrėję Šiaurės Korėjos dezertyro kūną: iš žaizdų veržiasi parazitai

Pirmadienį į Pietų Korėją pabėgo Šiaurės Korėjos karys. Nors į jį pasipylė buvusių ginklo draugų paleista kulkų kruša ir jis buvo sunkiai sužeistas, karys išgyveno. Jam jau atliktos dvi operacijos, tačiau nerimą kelia ne tik šautinės žaizdos.
Šiaurės Korėjos kariai
Šiaurės Korėjos karys/Asociatyvinė nuotr. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lee Guk Jongas, patyręs chirurgas, jau du kartus operavo minėtą dezertyrą. Jo tapatybė yra slepiama, tačiau kai kurios detalės apie sveikatos būklę buvo atskleistos. Vyro būklę sunkina parazitai, kurie veržiasi link šautinių žaizdų. Jie veisėsi kario skrandyje, kuris, tikriausiai, taip pat buvo pažeistas patekus į kulkų krušą.

Blogiausia tai, kad karį kamuoja ne viena parazitų rūšis. Vieną kirmėlių rūšį lemia gyvenimas prastomis sanitarinėmis sąlygomis. Gydytojai spėja, kad tikriausiai karys jų „pasigavo“ kartu su žmonių išmatomis tręšiamomis daržovėmis.

Ilgiausia vyro skrandyje rasta kirmėlė siekė net 27 cm. Lee Guk Jongas sako, kad 20 metų dirbantis chirurgu nieko panašaus nebuvo matęs. Parazitų tiek daug, kad jie trukdo žaizdų gijimui, juos labai sunku išnaikinti.

Gydytojai mano, kad tai nėra vienintelis karys, kuriam nepasisekė. Greičiausiai jo būklė atspindi bendrą Šiaurės Korėjos kariuomenės karių sveikatos būklę, nes pastebimi sutrikimai yra susiję su maistu ir gyvenimo sąlygomis.

Dezertyro ūgis siekia 165 cm, o svoris – vos mažiau nei 60 kilogramų. Panašu, kad vyras kenčia ir nuo nevisavertės mitybos. Jo amžius siekia 20-30 metų, o karinis laipsnis atitinka seržanto.

Jei ne greita JAV karių reakcija ir suteikta pirmoji pagalba, Šiaurės Korėjos dezertyras nebūtų išgyvenęs. Jis buvo pašautas į pilvą, petį, krūtinę, alkūnę ir iki šiol dar nebuvo pilnai atgavęs sąmonės. Gydytojai prognozuoja, kad vyras išgyvens, tačiau jis sveiktų kur kas greičiau, jei jo organizmas nebūtų taip nusilpęs.

Šiaurės Korėjos kariuomenės problemos su maistu tęsiasi jau ilgą laiką. Manoma, kad alkis ir smurtas skatina karius palikti savo šalį. Liekantys kariai pagal įsakymą turi pagauti arba nušauti dezertyrą, tačiau jį vytis gali tik iki sienos. Kalbama, kad šis karys buvo apšaudomas ir po to, kai perbėgo sieną – tai didžiulis pažeidimas, tačiau jo įrodyti tikriausiai nepavyks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius