Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Chodorkovskis malonės nesulauks, kol nepripažins savo kaltės, sako Rusijos prezidentas

Kalinamam buvusiam rusų magnatui Michailui Chodorkovskiui negalima suteikti malonės, kol jis nepripažins savo kaltės, interviu Italijos žiniasklaidai sakė Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas, kurio žodžiai cituojami Kremliaus pranešime.
Michailas Chodorkovskis
Michailas Chodorkovskis / „Scanpix“ nuotr.

"Jeigu kalbėti apie malonę bet kam, Chodorkovskiui, kitiems asmenims, tai ši procedūra atliekama pagal tas taisykles, kurios galioja mūsų šalyje. Kitaip tariant, asmuo turi kreiptis į prezidentą, pripažinti savo kaltę padarius nusikaltimą ir paprašyti atitinkamo sprendimo. Todėl čia kol kas nėra ko aptarinėti", - interviu sakė prezidentas.

JUKOS byloje D.Medvedevas nemato jokių kitų aspektų, tik teisinį. Komentuodamas vieno italų žurnalisto pastabą, kad Vakaruose M.Chodorkovskis "vertinamas kaip žmogus, nukentėjęs nuo JUKOS suskaldymo", ir kad jo nuteisimas turi ne tik juridinį bei techninį, bet ir kitokį pagrindą, Rusijos prezidentas tam paprieštaravo: "Žinote, aš to nevertinu taip, kaip galbūt vertina daugelis apžvalgininkų. Aš tai vertinu iš teisinės pozicijos ir jokios kitos prieigos prezidentui būti negali".

"Chodorkovskį, kai kuriuos kitus verslininkus Rusijoje ... nuteisė teismas. Tai ne politinės priemonės - tai teismo ... sprendimas, su kuriuo būtina skaitytis. Visos procedūros, kurios gali vykti jų ir kitų nuteistų verslininkų (atžvilgiu), turi vykti pagal Rusijos baudžiamąjį ir procesinį kodeksą", - paaiškino D.Medvedevas.

"Tuo esu tvirtai įsitikinęs", - pabrėžė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius