Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Choleros epidemija irakiečius gąsdina ne mažiau nei „Islamo valstybės“ siautėjimas

Sekmadienį Irako parlamento sveikatos ir aplinkos apsaugos komiteto atstovas Abdas al Haidi al Saadaw patvirtino, kad Bagdado, Nadžafo ir Babelio provincijose užfiksuotas 41 choleros susirgimų atvejis, o keturi žmonės jau mirė, skelbia news.vice.com.
Cholera sergantis vyras Irake
Cholera sergantis vyras Irake / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tiesa, įtariama, kad vengdama panikos Irako valdžia gerokai sumažino susirgimų skaičius, o medikų organizacijos spėja, jog susirgimų visoje šalyje jau mažiausiai 300. Sparčiausiai liga plinta sostinės Bagdado provincijoje. 

„Susirgę žmonės kenčia nuo vėmimo, karščiavimo, kraujospūdžio sumažėjimo, vėlesnėje stadijoje ištinka dalies kūno paralyžius“, – pasakojo Anbaro provincijos atstovas Malas Allah al-Obeidi.

Irako premjeras Haideras al Abadi žada imtis griežtų priemonių, kad choleros plitimas šalyje būtų suvaldytas, tačiau tokių pažadų įgyvendinimą smarkiai apsunkina kova su „Islamo valstybe“. Teroristų grupuotė šiuo metu valdo didelį šviežio vandens išteklių šaltinį netoli Faludžos.

Cholera plinta būtent per užterštą maistą ir vandenį, tačiau daugeliui regionų kitoks vanduo šiuo metu sunkiai pasiekiamas. Sąlygas dar labiau apsunkina tai, kad Irake šiuo metu yra mažiausiai pusė milijono pabėgėlių, kuriems tenka gyventi netinkamose patalpose.

Paskutiniai du choleros protrūkiai Irake 2007 ir 2012 metais nusinešė 28 žmonių gyvybes. Mažiausiai 4400 buvo susirgę šia liga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius