Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čilėje mėginama išgelbėti kasykloje įstrigusius tris boliviečius darbininkus

Specialistų komandos pradėjo operaciją, per kurią mėginama išgelbėti tris boliviečius darbininkus, įstrigusius giliai po žeme vienoje kasykloje Čilės šiaurėje, penktadienį pranešė tarnybos.
Angliakasys vienoje iš Donbaso anglies šachtų
Angliakasiai / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Kalnakasiai įstrigo vėlai ketvirtadienį dėl griūties San Chosės kasykloje beveik 100 metrų gylyje. Vietos pareigūnai patvirtino, kad darbininkai yra gyvi.

„Palaikėme su jais ryšį beldimu ir garsais“, – sakė Antofagastos regiono gubernatorius Marco Antonio Diazas. Jis pridūrė, kad regiono kasyklų geotechnikos ekspertai padeda vykdyti gelbėjimo operaciją. Per ją buvo atlikta nedidelių sprogdinimų, mėginant suskaldyti didelį uolienų luitą, užblokavusį šachtą.

Ugniagesiai taip pat dalyvauja gelbėjimo pastangose, vykdomose kasykloje, esančioje maždaug už 1,5 tūkst. km į šiaurę nuo Čilės sostinės Santjago.

Kaip pranešama, po žeme įstrigo 62 metų Leonardo Condori, 45 metų Salomonas Veinzaga ir jo 19-metis sūnus Leninas Veinzaga.

Bolivijos prezidentas Evo Moralesas per „Twitter“ parašė esąs susirūpinęs dėl savo tėvynainių ir padėkojo Čilės vadovui už pastangas juos išgelbėti.

Čilės kasybos sektoriaus priežiūros tarnybos „Sernageomin“ vadovas Alfonso Domeyko sakė, kad kasykla buvo patikrinta birželio pradžioje ir kad joje buvo nustatyta nedidelių trūkumų, bet pridūrė, kad iš esmės įmonės veikla atitiko taisyklas ir turėjo visus reikalingus leidimus.

Naujausias incidentas atgaivino prisiminimus apie 2010 metais įvykusią griūti kitoje Čilės kasykloje, 69 dienoms įkalinusią po žeme 33 darbininkus. Jie išbuvo įstrigę ilgiau negu bet kuri kita kalnakasių grupė, o jų gelbėjimo operacija buvo prikausčiusi milijonų žmonių dėmesį visame pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius