-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čilės prezidentas ragina tautą bendradarbiauti siekiant „naujos konstitucijos“

Čilės prezidentas Sebastianas Pinera sekmadienį paragino tautą bendradarbiauti siekiant „naujos konstitucijos“, referendume rinkėjams didele persvara nubalsavus dėl diktatūrinės eros Konstitucijos pakeitimo.
Čiliečiai švenčia referendumo pergalę
Čiliečiai švenčia referendumo pergalę / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šis plebiscitas nėra pabaiga, tai yra kelio, kuriuo turime visi eiti kartu, pradžia, kad susitartume dėl naujos Čilės konstitucijos“, – sakė S.Pinera kalboje, kurioje pripažino balsavimo rezultatą.

„Iki šiol konstitucija mus skaldė. Nuo šiandien mes visi turime dirbti kartu, kad naujoji konstitucija būtų puiki vienybės, stabilumo ir ateities sistema“, – pridūrė prezidentas.

Balsavimas vyko praėjus metams po to, kai daugiau nei milijonas žmonių išėjo į Santjago gatves dalyvauti didžiausioje Čilės istorijoje socialinio protesto akcijoje.

Keisti šalies Konstituciją nuolat reikalauta per protestus, kuriuos paskatino pabrangęs viešasis transportas. Tačiau jie netruko išsirutulioti į plataus masto demonstracijas prieš socialinę ir ekonominę nelygybę, apimančią sveikatos apsaugos, švietimo ir pensijų sistemas. Tokią nelygybę Čilė paveldėjo iš Augusto Pinocheto valdymo laikų 1973–1990 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius