Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čilės prezidentu taps milijardierius Pinera

Milijardierius konservatorius Sebastianas Pinera sekmadienį laimėjo Čilės prezidento rinkimų antrąjį ratą ir nutraukė 20 metų trukusį centro kairiųjų valdymą šalyje, kuri daugiausia pasaulyje išgauna vario ir gali pasigirti stabiliausia ekonomika Lotynų Amerikoje.
Sebastianas Pinera
Sebastianas Pinera / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Čilė Rinkimai

Harvardo universiteto absolventas, 60 metų verslininkas S.Pinera gavo beveik 52 proc. rinkėjų balsų. Varžovas iš socialdemokratų stovyklos, buvęs Čilės prezidentas Eduardo Frei pripažino savo pralaimėjimą ir pasveikino S.Pinerą, iškovojus pergalę.

Paskutinis konservatyvus Čilės valdytojas buvo generolas Augusto Pinochetas, užgrobęs valdžią 1973 metais ir vadovavęs šaliai iki 1990 metų.

„Mums reikia stiprios ir efektyvios valstybės, kuri turėtų daug raumenų ir mažai riebalų. Mums reikia valstybės, kuri padės siekti geresnės ateities vidutinei klasei ir vargingai gyvenantiems gyventojų sluoksniams“, – sakė S.Pinera, kalbėdamas Čilės sostinėje Santjage.

S.Pinera žadėjo panaudoti savo patyrimą verslo srityje, vadovaudamas šaliai, kad BVP padidėtų iki 6 proc. per metus ir būtų sukurta apie milijonas naujų darbo vietų. Drauge jis ketina tęsti populiarią ankstesnės Vyriausybės socialinę politiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius