Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paviešintos unikalios civilizacijos nepaliestų genčių nuotraukos (nuotraukos)

Brazilijos valdžia leido paviešinti retas Amazonės genties – vienos iš paskutiniųjų genčių pasaulyje, su kuria dar niekada nebuvo užmegztas kontaktas, – nuotraukas. Šiuo žingsniu norėta atkreipti dėmesį į tenykščių žmonių padėtį, kuriems, pasak žmogaus teisių stebėtojų, gresia išnykimas, pranešė AFP.
Brazilijos džiunglės
Brazilijos džiunglės / 123RF.com nuotr.

Pribloškiančiose nuotraukose matyti, kaip smalsūs suaugusieji ir vaikai įdėmiai savo raudona ir oranžine spalvomis nudažytais veidais žvelgia į padangę. Brazilijos nacionalinio indėnų fondo (FUNAI) užfiksuotose nuotraukose taip pat matyti, kad genties atstovai rankose laiko lankus, strėles ir ietis.

Kaip pranešė su valdžios agentūra skrydyje, kurio metu netoli Brazilijos sienos su Peru buvo užfiksuoti minėti kadrai, dalyvavę organizacijos „Survival International“ aktyvistai, genties žmonių krepšiai buvo pilni papajų ir bendruomenės sode užaugintų manijokų.

„Nelegalūs miškų kirtėjai sunaikins tenykščius žmones. Peru valdžia privalo juos sustabdyti, kol dar ne per vėlu“, – įspėjo „Survival International“ vadovas Stephenas Corry.

Tai jau ne pirmas kartas, kai FUNAI paviešino tokio pobūdžio nuotraukas. Fondo atstovai taip pat pabrėžė, kad dėl Peru iškertamų miškų tenykščiai žmonės migruoja per sieną ir ieško prieglobsčio mažiau paliestuose Brazilijos atogrąžų miškuose. Organizacija tikisi, kad šios nuotraukos padės atkreipti dėmesį į tenykščių žmonių padėtį ir paskatins juos saugoti.

Brazilijoje gyvena 67 gentys, neturinčios kontakto su išoriniu pasauliu.„Būtina pakartoti, kad šie žmonės egzistuoja, todėl mes remiame nuotraukų viešinimą, kaip šio fakto įrodymą. Šių žmonių pačios pagrindinės teisės, konkrečiai kalbant, teisė gyventi, yra ignoruojamos. Todėl labai svarbu, kad mes juos apsaugotume“, – sakė valdžios atstovas Marcosas Apurina.

Pasak FUNAI, Brazilijoje gyvena 67 gentys, neturinčios kontakto su išoriniu pasauliu. Kai kurios iš jų vadinamos gentimis, su kuriomis „niekada nebuvo užmegztas kontaktas“ (angl. uncontacted), nors iš iesų jos šiek tiek bendrauja su pasauliu.

Prieš metus žmogaus teisių gynėjai išsiuntė tuomečiam Brazilijos prezidentui Luizui Inacio Lula da Silvai laišką, kuriame išreiškė susirūpinimą dėl tenykščių žmonių išlikimo. Neseniai paskelbta, kad iš daugiau nei 190 mln. Brazilijos gyventojų tenykščiai žmonės sudaro 500 tūkst.

Nuotraukos: http://www.uncontactedtribes.org/brazilphotos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius