Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Clinton nori rimtų derybų su Rusija dėl priešraketinio skydo

JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton trečiadienį sakė, jog nori „rimtu keliu“ nukreipti derybas su Rusija dėl priešraketinės gynybos skydo, kuriuo siekiama atremti branduolinę Irano grėsmę.
Hillary Clinton
Hillary Clinton / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Iranas

„Norime ... energingesnio ir prasmingesnio į priekį žengiančio dialogo su Rusija dėl virtinės klausimų“, – sakė H.Clinton žurnalistams, su ja vykusiems į Briuselį, kur ji susitiks su NATO užsienio reikalų ministrais, su kuriais taip pat aptars ir Rusijos klausimą.

H.Clinton trečiadienį išreiškė viltį, kad Rusija bendradarbiaus raketinės gynybos srityje nepaisydama savo priešiškumo JAV sistemai.

„Tikiuosi, kad mes įtikinsime Rusiją dalyvauti toje gynyboje“, – sakė ji ir pridūrė mananti, kad Maskva dabar galėtų jausti mažesnį pavojų, kurį sieja su JAV priešraketinio skydo planais.

„Manau, kad jie pradeda tikrai tuo tikėti – kad kalba ne apie Rusiją“, – sakė ji.

H.Clinton penktadienį Ženevoje surengs savo pirmąjį svarbų susitikimą su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu ir daugiausiai dėmesio per šį susitikimą tikriausiai skirs raketinei gynybai ir strateginės ginkluotės kontrolei.

Praėjusį mėnesį JAV pareigūnai sakė, jog Vašingtonas pasiūlė sulėtinti priešraketinio skydo elementų dislokavimą Europoje mainais į Maskvos pagalbą žabojant Irano branduolines ambicijas.

„Iranas kelia grėsmę Europai ir Rusijai. Manome, kad tai labai turtinga dirva studijavimui, ir kaip tik tai darysime“, – pažymėjo H.Clinton.

„Taip, kaip turėjome sukurti bendrą gynybą su Europa 20-ajame amžiuje, turime kurti ją ir 21-ajame amžiuje“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius