-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 15 /08:30

ISIS karo ministras Abu Omaras al-Shishanis, pravarde „Čečėnas“, mirė

Vienas aukščiausių „Islamo valstybės“ vadeivų, kuris praėjusią savaitę buvo sužeistas per JAV surengtą antskrydį Sirijoje, mirė. Tai pranešė CNN, cituodami du neįvardintus JAV pareigūnus.
Abu Omaras al-Shishanis
Abu Omaras al-Shishanis

Vėliau šias žinias oficialiai patvirtino ir Pentagonas. „Manome, kad vėliau jis mirė nuo patirtų sužalojimų“, – naujienų agentūrai AFP sakė Pentagono atstovas spaudai kapitonas Jeffas Davisas.

Abu Omaras al-Shishanis dar žinomas „Čečėno“ pravarde. Jį Pentagonas yra įvardinęs „Islamo valstybės“ „karo ministru“, už jį buvo siūloma 5 mln. JAV dolerių premija.

Teroristas buvo sunkiai sužeistas, kai JAV iš oro smūgiavo vilkstinei automobilių. 

Žmogaus teisių stebėtojai „Syrian Observatory for Human Rights“ sekmadienį pranešė, kad jis gydomas Rakoje, tačiau patyrė klinikinę mirtį.

Tikrasis džihadisto vardas yra Tarchanas Batirašvilis. Jis yra Gruzijos čečėnas, kilęs iš Pankisio tarpeklio, kuriame gyvena čečėnai.

Nors Abu Omaras al-Shishanis atliko tarnybą Gruzijos kariuomenėje, tačiau iš jos vėliau buvo pašalintas dėl nenustatytos ligos. 

Jis Gruzijoje yra kalėjęs už neteisėtą ginklų laikymą. Kalėjime jo tikėjimas sustiprėjo, anot jo tėvo, grįžęs jis sudegino visas savo nuotraukas. Vėliau jis išvyko iš Gruzijos ir pasaulis apie Tarkhaną išgirdo tuomet, kai ėmė vadovauti džihadistams.

Teigiama, kad gimtajame Pankisyje jauniems čečėnams jis yra pavyzdys. Vietinis paauglys žurnalistams sakė, kad mielai prisijungtų prie namo sugrįžusio Omaro, tai būtų kerštas už Čečėniją.

2014-ųjų spalį, po to, kai IS užėmė Mosulo miestą, Abu Omaras al-Shishanis paskambino tėvui ir pasakė: „Toliau bus Rusija.“ „Jis sakė, nesijaudink, tėve, grįšiu namo ir parodysiu rusams“, – tai patvirtino jo tėvas, Gruzijoje gyvenantis Temuras Batirašvilis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius