-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

COVID-19 ar gripas? Britai atsakymą galės sužinoti vos per pusantros valandos

Jungtinė Karalystė paskelbė, kad nuo kitos savaitės šalies slaugos namuose ir laboratorijose bus atliekami nauji COVID-19 testai. Jais per 90 minučių bus nustatoma, ar žmogų kamuoja koronavirusas, ar sezoninis gripas. Pareigūnai tikina, kad naujieji testai bus ypač naudingi ruošiantis žiemai ir galimai antrajai protrūkio bangai, skelbia BBC.
COVID-19 testų rezultatai Jungtinėje Karalystėje paaiškės greičiau
COVID-19 testų rezultatai Jungtinėje Karalystėje paaiškės greičiau / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vyriausybės teigimu, naujieji testai visų pirma padės medikams greitai ir efektyviai atskirti COVID-19 nuo kitų sezoninių ligų.

Tyrimų rezultatai bus aiškūs kur kas greičiau nei dabar. Šiuo metu 75 proc. testų rezultatai paaiškėja per 24 valandų laikotarpį, o dar ketvirtadalio tyrimų rezultatų gali tekti palaukti iki dviejų dienų.

Apie naujus preparatus skelbiama priduriant, kad kol kas reguliariai tikrinti slaugos namų gyventojus ir darbuotojus Jungtinėje Karalystėje dar neįmanoma.

Bet nuo kitos savaitės į slaugos namus ir laboratorijas atkeliaus per pusę milijono naujų greitųjų testų. Dar daugiau milijonų testų bus sulaukta artimiausiais mėnesiais.

Šiuo metu 75 proc. testų rezultatai paaiškėja per 24 valandų laikotarpį, o dar ketvirtadalio tyrimų rezultatų gali tekti palaukti iki dviejų dienų.

„Milijonai naujų koronaviruso testų leis sužinoti rezultatus per mažiau nei 90 minučių, o dėl to galėsime greitai ardyti infekcijos plitimo grandines.

Tai, kad šiais testais bus įmanoma aptikti ir gripą, mums bus labai naudinga keliaujant į žiemą“, – tvirtino Jungtinės Karalystės sveikatos apsaugos sekretorius Mattas Hancockas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mattas Hancockas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mattas Hancockas

Vis dėlto šiuo metu viešai neskelbiami duomenys apie šių naujųjų testų patikimumą ir tikslumą. Kita vertus, testų kūrėjai tvirtina, kad saugiklių užtenka.

Uždaryta šalies ekonomika per antrąjį šių metų ketvirtį smarkiai smuko, bet vyriausybė stengiasi ją kuo greičiau atgaivinti.

Pavyzdžiui, Lesterio mieste, kur anksčiau nei bet kur kitur šalyje buvo paskelbtas „vietinis uždarymas“, nuo pirmadienio atsidaro barai ir restoranai.

Pirmadienį taip pat startavo vyriausybės iniciatyva, kuria žmonės raginami keliauti į restoranus, kavines ir barus. 72 tūkst. tokių įstaigų nuo pirmadienio iki trečiadienio visą rugpjūtį suteikiama 50 proc. nuolaida.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius