-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

COVID-19 atvejų skaičiui pasiekus naują rekordą, Indijos sostinėje pratęstas karantinas

Koronaviruso atvejų skaičiui Indijoje pasiekus naują rekordą, šalies sostinėje Naujajame Delyje sekmadienį pratęstas karantinas.
Koronavirusas Indijoje
Koronavirusas Indijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Apie 1,3 mlrd. gyventojų turinčioje šalyje per pastarąją parą buvo patvirtintas 349 691 naujas užsikrėtimo atvejis bei 2767 mirties atvejai, o tai yra didžiausi rodikliai nuo pandemijos pradžios.

Apie 20 mln. gyventojų turintis ir labiausiai šalyje koronaviruso paveiktas Naujasis Delis nuo pirmadienio įveda savaitės trukmės karantiną, nes daugelyje ligoninių trūksta vietų ir deguonies.

„Nusprendėme pratęsti karantiną dar vienai savaitei, – vaizdo pranešime sakė Delio vyriausiasis ministras Arvindas Kejriwalis. – Koronavirusas ir toliau siaučia ir pabaigos nematyti. Visi pritaria karantino pratęsimui.“

Apie tokį sprendimą pranešta šalies sveikatos apsaugos sistemai vargiai gebant susidoroti su smarkiai išaugusių infekcijos atvejų skaičiumi. Skelbiama, kad ligoninės yra perpildytos, daug kur trūksta deguonies ir vaistų. Pacientų šeimos pagalbos prašo socialiniuose tinkluose.

Šalies valdžia sulaukia kritikos, kad buvo nepasirengusi tokiam infekcijos atvejų šuoliui. Socialinis tinklas „Twitter“ sekmadienį pranešė, kad Indijos vyriausybės prašymu blokavo dešimtis žinučių, kuriuose kritikuojama esama krizė.

Per pastarąsias septynias dienas Indijoje užfiksuotas rekordinis naujų koronaviruso atvejų skaičius – daugiau nei 2 mln., o tai yra 58 proc. atvejų daugiau nei ankstesnę savaitę, rodo AFP skaičiavimai.

Tarp kitų Indijos miestų, kuriuose įvesti karantinai, komendanto valandos ar kiti apribojimai, kuriais siekiama pažaboti koronaviruso plitimą, yra ir finansinis centras Mumbajus.

ES ir Vokietija žada pagalbą koronaviruso paveiktai Indijai

Europos Sąjunga rengiasi skubiai padėti Indijai susidoroti su koronaviruso krize, šalyje iki rekordinių aukštumų padidėjus sergamumui ir mirtingumui, sekmadienį pranešė Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen.

„Kelia nerimą epidemiologinė situacija Indijoje. Esame pasirengę padėti, – tviteryje parašė ji. – ES telkia išteklius, kad greitai reaguotų į Indijos pagalbos prašymą per ES civilinės apsaugos mechanizmą.“

Šis mechanizmas leidžia ES šalims koordinuoti pagalbos suteikimą nepaprastosios padėtis metu. Už humanitarinę pagalbą atsakingas ES komisaras Janezas Lenarčičius sakė, kad jau koordinuojama valstybių narių pagalba aprūpinant Indiją deguonimi ir vaistais.

Kiek anksčiau „skubią pagalbą“ Indijai pažadėjo Vokietijos kanclerė Angela Merkel. Jis sekmadienį pareiškė, kad jos vyriausybė rengiasi suteikti skubios paramos Indijai.

„Noriu išreikšti užuojauta Indijos žmonėms dėl siaubingų kančių, kurių COVID-19 atnešė jūsų bendruomenėms. Kova su pandemija yra mūsų visų kova. Vokietija solidarizuojasi su Indija ir skubiai ruošia paramos misiją“, – tviteryje parašė A.Merkel atstovas Steffenas Seibertas.

Detalios informacijos apie tai, kokios paramos suteiks Vokietija, kol kas nėra. Tačiau savaitraštis „Der Spiegel“ šeštadienį citavo neįvardintus šaltinius, kurie teigė, kad Vokietijos kariuomenė sulaukė prašymo padėti organizuoti deguonies tiekimą.

1.3 mlrd. gyventojų turinti Indija šiuo metu yra labiausiai nuo koronaviruso nukentėjusi šalis. Vien tik sekmadienį šalyje užfiksuota 349 691 infekcijos atvejis.

Nuo pirmadienio Vokietija įveda naujus apribojimus keleiviams iš Indijos, kad būtų pažabotas indiškosios viruso atmainos plitimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius