-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

COVID-19 protrūkio apimta Šiaurės Korėja pranešė apie dar 15 „karštligės“ aukų

Šiaurės Korėja sekmadienį pranešė apie dar 15 žmonių mirtį nuo „karštligės“, šaliai paskelbus apie pirmuosius patvirtintus koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejus ir įvedus griežtų epidemiologinių suvaržymų.
Temperatūros tikrinimas Pchenjane
Temperatūros tikrinimas Pchenjane / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Valstybinė naujienų agentūra KCNA informavo, kad karštligė pareikalavo iš viso 42 žmonių gyvybių. Taip pat užregistruota 820 620 susirgimo atvejų. 324 550 žmonių prireikė gydymo. Vis dėlto lieka neaišku, kokią dalį šios „karštligės“ atvejų sudaro COVID-19.

Šalies lyderis Kim Jong Unas sakė, kad protrūkis Šiaurės Korėjoje sukels „didelę suirutę“.

KCNA pranešė, kad „visos šalies provincijos, miestai ir apskritys buvo visiškai uždaryti, o darbo, gamybos ir gyvenamieji kompleksai atskirti vieni nuo kitų“.

Nors šalis aktyvavo „aukščiausio lygio karantino sistemą“ ligos plitimui visuomenėje, kurios dauguma narių nėra paskiepyti nuo COVID-19, sulėtinti, Šiaurės Korėja dabar kasdien skelbia didelius naujų susirgimo atvejų skaičius.

Ketvirtadienį buvo patvirtinta, kad itin užkrečiamas koronaviruso omikron variantas buvo aptiktas sostinėje Pchenjane. Tuomet Kim Jong Unas nurodė įvesti šalies masto karantiną.

Vyriausybė tąsyk pirmąkart oficialiai pripažino, kad COVID-19 plinta šalyje. Tai žymėjo nesėkmę po dvejus metus trukusių pastangų izoliuotis nuo pasaulį apėmusios pandemijos.

„Piktybinės ligos plitimas taps viena iš didžiųjų suiručių mūsų šalyje nuo KLDR įkūrimo“, – šeštadienį pripažino Kim Jong Unas, pavartojęs šalies oficialaus pavadinimo (Korėjos Liaudies Demokratinė Respublika) santrumpą.

Šiaurės Korėjos sveikatos apsaugos sistema yra viena prasčiausių pasaulyje. Šalis negauna vakcinų nuo COVID-19, antivirusinių vaistų ir neturi pajėgumų vykdyti masinį testavimą.

Anksčiau Pchenjanas atmetė siūlymus aprūpinti Šiaurės Korėją vakcinomis iš Kinijos arba pagal Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) COVAX mechanizmą. Dabar Pekinas ir Seulas paskelbė naujų pasiūlymų suteikti pagalbą ir parūpinti vakcinų.

KCNA nenurodė, ar karštlige susirgusiems arba mirusiems pacientams buvo patvirtinta koronaviruso infekcija. Ekspertai sako, kad šaliai bus sunku testuoti ir diagnozuoti reikiamu mastu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius