Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

CŽV vadovas Mike'as Pompeo: vasarį Sirijoje nukauta keli šimtai Rusijos piliečių

Sirijoje per vasarį įvykusius susirėmimus su JAV vadovaujamomis pajėgomis žuvo apie 200 Rusijos samdinių, ketvirtadienį patvirtino Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) vadovas Mike'as Pompeo, kurio kandidatūrą į JAV valstybės sekretoriaus postą svarsto Kongresas.
„Wagner“ samdiniai Sirijoje
„Wagner“ samdiniai Sirijoje / „Facebook“ nuotr.

„Prieš keliolika savaičių Sirijoje rusai sulaukė atkirčio, ir keli šimtai jų žuvo“, – sakė M.Pompeo per JAV Senato posėdį, kuriame svarstoma jo kandidatūra į valstybės sekretoriaus postą.

Išsamesnės informacijos jis nepateikė, tačiau JAV žiniasklaida užsiminė, kad vasarį įvykusioje kovoje dalyvavo Rusijos privačia karine bendrove vadinamos „Wagner“ samdiniai.

Rusija tuomet pripažino, kad žuvo penki jos piliečiai, JAV vadovaujamos koalicijos pajėgoms, bendradarbiaujančioms su kurdų grupuotėmis, paprašius aviacijos paramos, kad atlaikytų Sirijos kariuomenės puolimą.

Vašingtonas pranešė, kad koalicijos pajėgos nukovė mažiausiai 100 „režimui palankių“ kovotojų, o viena Rusijos tinklaraštininkų grupė nustatė dešimčių įvardytų rusų aukų tapatybes.

Keletas leidinių pranešė, kad organizacija „Wagner“ Sirijoje vadovauja privačiai armijai tyliai pritariant Kremliui, kuris taip pat palaiko prezidento Basharo al Assado režimą reguliariosiomis pajėgomis.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas iškėlė M.Pompeo kandidatūrą į Vašingtono diplomatijos vadovo postą. Kongrese buvo surengtas posėdis dėl jo paskyrimo, Baltiesiems rūmams svarstant galimus karinius veiksmus prieš Sirijos režimą, savaitgalį tariamai panaudojusį cheminį ginklą.

M.Pompeo ketvirtadienį taip pat pareiškė senatoriams, kad jo vadovaujamas Valstybės departamentas vykdytų naują politiką, nukreiptą į Rusijos atgrasymą.

„Suvokiu, kokią grėsmę JAV kelia Rusija. Jeigu mane paskirs valstybės sekretoriumi, galiu jus įtikinti, kad ši administracija, kaip ir pastaruosius 15 mėnesių, imsis realių veiksmų, nukreiptų į Rusijos atgrasymo politikos atnaujinimą“, – per Senato Užsienio reikalų komiteto posėdį pareiškė M.Pompeo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius