Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

D.Kuleba apie siuntinius Ukrainos ambasadoms: „Jie bando mus įbauginti“

Ukrainos užsienio reikalų ministerija penktadienį pareiškė, kad tęsiama kryptinga teroro ir bauginimo kampanija prieš Ukrainos diplomatines atstovybes užsienyje po to, kai Ispanijoje, įskaitant Ukrainos ambasadą Madride, buvo išsiųsta keletas laiškų bombų.
Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba
Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba / „Reuters“/„Scanpix“

Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovo spaudai Oleho Nikolenkos pareiškime socialiniame tinkle „Facebook“ teigiama, jog Ukrainos ambasados ir konsulatai toliau sulaukia grasinimų. Po teroro akto Ispanijoje ambasados Vengrijoje, Nyderlanduose, Lenkijoje, Kroatijoje, Italijoje, generaliniai konsulatai Neapolyje ir Krokuvoje, taip pat konsulatas Brno mieste gavo „krauju suteptus“ paketus. Maišeliuose buvo gyvūnų akys, o patys maišeliai buvo įmirkyti specialios spalvos skysčiu ir turėjo atitinkamą kvapą.

Be to, buvo išniekintas įėjimas į ambasadoriaus būstą Vatikane, o ambasadai Kazachstane buvo grasinta susprogdinti bombą, tačiau vėliau šis grasinimas nepasitvirtino.

Ambasada JAV gavo laišką su kritiško straipsnio apie Ukrainą fotokopija, tačiau, kaip ir dauguma kitų vokų, šis laiškas atėjo iš Europos šalies.

O.Nikolenka sakė, kad Užsienio reikalų ministerija „nagrinėja šio pranešimo reikšmę“.

Ministerijos atstovas spaudai taip pat cituoja Ukrainos užsienio reikalų ministrą Dmytro Kulebą: „Yra priežasčių manyti, kad prieš Ukrainos ambasadas ir konsulatus vykdoma gerai suplanuota teroro ir bauginimo kampanija“.

Anot jo, negalėdami sustabdyti Ukrainos diplomatiniame fronte, „jie bando mus įbauginti“.

Užsienio reikalų ministerija pridūrė, kad Ukrainos diplomatai ir toliau sėkmingai dirbs stiprindami Ukrainos gynybinius pajėgumus ir aprūpindami ukrainiečius žiemai išgyventi reikalinga energetine įranga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius