Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Medvedevo viešai išlieta neapykanta Vakarams kelia nerimą

Buvęs Rusijos prezidentas, premjeras, dabar Saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas antradienį užsipuolė Rusijos „nekentėjus“ Vakaruose, kuriuos pavadino „išsigimėliais“ ir pažadėjo daryti viską, kad jie „išnyktų“. Vakarams tokie pareiškimai kelia didelį nerimą.
Dmitrijus Medvedevas
Dmitrijus Medvedevas / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Išliejo neapykantą

„Manęs dažnai klausia, kodėl mano žinutės platformoje „Telegram“ tokios griežtos. Atsakau – aš jų nekenčiu. Jie niekšai ir išsigimėliai“, – rašė platformoje „Telegram“ artimas Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas D. Medvedevas.

„Jie nori mūsų, Rusijos mirties. Ir kol esu gyvas, darysiu viską, kad jie išnyktų“, – pridūrė 56 metų politikas.

D.Medvedevas nepaaiškino, ką konkrečiai turi omenyje, tačiau dažniausiai jis neigiamai atsiliepia apie Ukrainos, Europos Sąjungos ir JAV valdžios institucijas.

Nuo vasario 24 dienos, kai Rusija užpuolė kaimyninę Ukrainą ir dėl to sulaukė beprecedenčių Vakarų sankcijų, D.Medvedevas socialiniuose tinkluose skelbia vis griežtesnius įrašus.

Gegužę jis pareiškė, jog Vakarai neturėtų tikėtis, kad Rusija tęs maisto produktų tiekimą, jei dėl karo Ukrainoje Maskvai ir toliau bus taikomos „beprotiškos“ sankcijos.

Vakarams kelia nerimą

Tokie D.Medvedevo pareiškimai kelia nerimą Vakaruose. Italijos Užsienio reikalų ministras Luigi Di Maio išreiškė susirūpinimą dėl D.Medvedevo pareiškimo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Luigi Di Maio „Foreign Press“ būstinėje Romoje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Luigi Di Maio „Foreign Press“ būstinėje Romoje

„D.Medvedevo pareiškimai yra labai rimti ir pavojingi. Tai nepriimtini žodžiai, kurie mums kelia didelį nerimą ir dėl to, kad juos sako Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas. Tai ne dialogo ženklas, ne noras nutraukti ugnį, ne bandymas atkurti taiką, bet nedviprasmiški grasinimo žodžiai tiems, kurie atkakliai siekia taikos“, – Italijos užsienio reikalų ministro žodžius citavo agentūra ANSA.

Pasak L.Di Maio, „tarptautinės bendruomenės spaudimo nepakanka, kad būtų pasiekta taika“ – reikia ir Rusijos noro bei Vladimiro Putino noro užmegzti dialogą. Šiandieninis D.Medvedevo pareiškimas, pasak jo, „suteikia gyvybės neapykantos kampanijai prieš Vakarus, prieš tas šalis, kurios primygtinai reikalauja nutraukti karo veiksmus Ukrainoje“.

2008–2012 metais prezidento pareigas ėjęs D. Medvedevas šiuo metu yra Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas.

Kadaise kėlė demokratėjimo viltis

D.Medvedevas, vienintelis posovietinės Rusijos prezidentas, dirbęs vieną kadenciją, 2008 metais pradėjęs eiti pareigas žadėjo paversti Rusiją laisvesne ir demokratiškesne šalimi, taip pakurstydamas beprecedentes permainų viltis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./JAV prezidentas Barackas Obama ir Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas
AFP/„Scanpix“ nuotr./JAV prezidentas Barackas Obama ir Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas

Tačiau 2011 metų rugsėjį valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ suvažiavime sutikęs savanoriškai atsisakyti ambicijų siekti antrosios kadencijos ir apsikeisti pareigomis su tuometiniu premjeru V. Putinu, D.Medvedevas sulaukė ne tik opozicijos, bet ir daugelio savo buvusių šalininkų pašaipų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius