Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas apdovanojo savo sąjungininką Kongrese D.Nunesą Laisvės medaliu

Prezidentas Donaldas Trumpas pirmadienį apdovanojo Laisvės medaliu vieną savo artimiausių sąjungininkų Kongrese – respublikoną Deviną Nunesą.
Devinas Nunesas
Devinas Nunesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šis įstatymų leidėjas papildė virtinę D.Trumpo lojalistų, kuriuos nusprendė apdovanoti rinkimus pralaimėjęs prezidentas, liekant suskaičiuotoms dienoms iki jo darbo Baltuosiuose rūmuose pabaigos.

D.Nunesas, buvęs Atstovų Rūmų žvalgybos komiteto pirmininkas, buvo uolus D. Trumpo rėmėjas vykstant tyrimams dėl Rusijos kišimosi į 2016 metų JAV rinkimus ir 2019 metais pradėtam apkaltos procesui demokratų vadovaujamuose Kongreso žemuosiuose rūmuose.

Savo pranešime Baltieji rūmai priskyrė D.Nunesui nuopelnus už „didžiausio skandalo Amerikos istorijoje“ atskleidimą, turėdami omenyje politiko pastangas diskredituoti tyrimą dėl Rusijos.

Amerikiečių žvalgybos agentūros ir keli Kongreso komitetai priėjo išvadą, kad Maskva kišosi į 2016 metų JAV prezidento rinkimus, siekdama padėti D.Trumpui iškovoti pergalę.

Keletas jo padėjėjų ir bendražygių, įskaitant buvusį patarėją nacionalinio saugumo klausimais Michaelą Flynną, buvo nuteisti arba pripažinti kaltais dėl melavimo teisėsaugai, vykdant specialiojo prokuroro Roberto Muellerio tyrimą. Prezidentas praėjusį mėnesį suteikė M.Flynnui ir keliems kitiems nuteistiems sąjungininkams malonę.

Prezidento Johno F.Kennedy įsteigtu apdovanojimu pagerbiami asmenys, padarę „itin pagirtiną indėlį“ į nacionalinį saugumą, taiką pasaulyje ar „kultūrinių arba kitų reikšmingų viešų ar privačių pasiekimų“.

D.Trumpas, kadenciją baigsiantis sausio 20 dieną, kitus savo šalininkus skiria į prestižines pareigas virtinėje federalinių patariamųjų tarybų ir komisijų.

Jimas Jordanas, vienas iš Respublikonų partijos lyderių, mėginantis kurstyti nepasitikėjimą 2020 metų prezidento rinkimų rezultatais, Prezidento laisvės medalį – vieną aukščiausių šalies civilinių apdovanojimų – tikriausiai gaus ateinančią savaitę.

Apie D.Trumpo ketinimus apdovanoti įstatymų leidėjus pirmasis pranešė dienraštis „The Washington Post“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius