-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas: beprotis Šiaurės Korėjos lyderis patirs tokių sunkumų, kokių dar nematė

JAV prezidentas Donaldas Trumpas penktadienį įspėjo, kad „beprotis“ Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas „patirs sunkumų“, abejų šalių vadovams apsikeitus naujausiais užgauliojimais.
JAV prezidento Donaldo Trumpo kalba
JAV prezidentas Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šiaurės Korėjos Kim Jong Unas aiškiai yra beprotis, kuriam nesvarbu, kad jo žmonės alkani arba žūva, jis patirs tokių sunkumų, kokių dar nematė!“, – „Twitter“ rašė D.Trumpas.

Anksčiau penktadienį Kim Jong Unas D.Trumpą pavadino „pamišėliu“, kuris „brangiai sumokės“ dėl grasinimų sunaikinti Šiaurės Korėją.

„D.Trumpas prieš visą pasaulį įžeidė mane ir mano šalį, tai įnirtingiausias istorijoje karo paskelbimas“, – Kim Jong Uno žodžius skelbia oficiali Korėjos centrinė naujienų agentūra. Pirmąją D.Trumpo kalbą Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje Šiaurės Korėjos lyderis pavadino „beprecedente nemandagia nesąmone“.

D.Trumpas savo JT kalboje Kim Jong Uną pašaipiai pavadino „raketininku“ (Rocket Man) ir pagrasino „visiškai sunaikinti Šiaurės Korėją“. Vašingtonas po šių komentarų ketvirtadienį paskelbė griežtesnes sankcijas Šiaurės Korėjai.

D.Trumpas anksčiau Pchenjanui grasino „ugnimi ir įniršiu“.

JAV prezidentas ir Pchenjanas toliau mainosi griežta retorika, Šiaurės Korėjai per pastaruosius mėnesius smarkiai pastūmėjus savo vis įžūlesnę ginklų programą ir surengus raketų bandymus bei savo šeštą ir didžiausią branduolinį bandymą.

JT Generalinės Asamblėjos užkulisiuose Niujorke, Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministras Ri Yong-ho žurnalistams sakė, kad Pchenjanas po šių komentarų gali svarstyti apie vandenilinės bombos išbandymą už savo teritorijos ribų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius