-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

D.Trumpas dėl nesėkmingo balsavimo dėl sveikatos reformos kaltina demokratus

Po nesėkmingo balsavimo dėl sveikatos reformos – dar vieno bandymo atšaukti ir pakeisti „Obamacare“ – JAV prezidentas Donaldas Trumpas antradienį apkaltino demokratus ir kelis jam nepritarusius respublikonų partijos narius.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr.

D.Trumpas per savo rinkimų kampaniją skelbė, kad pastangos atšaukti arba pakeisti 2010 metais priimtą tuomečio prezidento Baracko Obamos inicijuotą Prieinamos sveikatos priežiūros įstatymą (Affordable Care Act) bus vienas jo prioritetų. Tačiau pirmadienį šios pastangos žlugo, nes dar du respublikonų senatoriai nusprendė nepritarti bendrai partijos pozicijai.

Šiuo metu „Obamacare“ panaikinimui nepritaria keturi respublikonų senatoriai. Ši partija Senate turi 52 vietas iš 100, taigi D.Trumpo pastangos pakeisti sveikatos reformą kol kas yra nesėkmingos.

Ši nesėkmė yra nemažas smūgis prezidentui ir Respublikonų partijai, net septynerius metus žadėjusiai greitai, vos pasitaikius tokiai galimybei, panaikinti buvusio šalies vadovo B.Obamos įvestą sveikatos reformą.

„Mus nuvylė visi demokratai ir keli respublikonai. Dauguma respublikonų buvo lojalūs, puikūs ir tikrai sunkiai dirbo. Mes sugrįšime!“ – antradienio rytą socialiniame tinkle „Twitter“ parašė D.Trumpas.

„Kaip visuomet sakiau, tegul „ObamaCare“ žlunga, o tada susivienykime ir padarykime puikų sveikatos apsaugos planą. Sekite naujienas!“ – pridūrė jis.

JAV prezidentas visą laiką ragino panaikinti ir pakeisti „Obamacare“ iš karto, o ne palaipsniui; anot jo, nauja sveikatos reforma galėtų būti priimta greitai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius