-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas: demokratams „negalima leisti“ atlikti tyrimo dėl jo ryšių su Rusija

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį užsipuolė demokratus, tiriančius jo ryšius su Rusija, pareiškęs, jog jo oponentai „kraustosi iš proto“. 
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„PREZIDENTO PERSEKIOJIMAS! Niekada negalima leisti, kad tai pasikartotų!“, – parašė D.Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“.

Pasak jo, Žvalgybos komiteto tyrimo atnaujinimas demokratų vadovaujamuose Atstovų Rūmuose neturi precedento.

Atstovų Rūmų narys Adamas Schiffas neseniai paskelbė, kad jo vadovaujamas Žvalgybos komitetas atliks tyrimą dėl įtariamo Rusijos kišimosi į rinkimus, galimo D.Trumpo susimokymo su Maskva ir įtarimų dėl finansinių pažeidimų D.Trumpo artimoje aplinkoje.

Įtakingas komiteto tyrimas vyks lygiagrečiai su jau gerokai pasistūmėjusio JAV specialiojo prokuroro Roberto Muellerio vadovaujamu tyrimu dėl galimo D.Trumpo 2016-ųjų prezidento rinkimų kampanijos komandos narių slapto susimokymo su Rusija.

„Kongreso narys Adamas Schiffas, neradęs jokio Rusijos sąmokslo, praneša, kad ruošiasi patikrinti mano gyvenimą visais požiūriais, asmeniu ir finansiniu, nors nėra jokios priežasties tai daryti. To dar niekada nebuvo“, – pareiškė D.Trumpas.

D.Trumpas ne kartą paneigė jam metamus kaltinimus. Prezidentas teigia, kad vykstantys prieš jį nukreipti tyrimai, įskaitant atliekamus federalinių prokurorų Niujorke, yra politiškai motyvuoti.

Tuo metu R.Muelleriui jau pavyko pareikšti kaltinimus septyniems su D.Trumpu siejamiems asmenims tyrime dėl slapto susimokymo su Rusija.

Pasak kritikų, D.Trumpo nekilnojamojo turto imperiją gaubianti paslapties skraistė ir faktas, kad jis daug metų buvo suinteresuotas plėtoti verslą prezidento Vladimiro Putino valdomoje Rusijoje, yra nerimą keliančios aplinkybės, kurias reikėtų geriau ištirti.

2018 metais panašų tyrimą atlikęs Žvalgybos komitetas priėjo išvadą, jog, nepaisant pastangų, Maskvai nepavyko pakreipti balsavimo rezultatų. Be to, nebuvo aptikta įrodymų, kad D.Trumpo rinkimų kampanija buvo susimokiusi su Rusija.

Atstovų Rūmus tuomet kontroliavo respublikonai, o lapkritį įvykusius kadencijos vidurio rinkimus laimėjus demokratams, jie perėmė žemųjų Kongreso rūmų kontrolę ir atnaujino minėtą tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius