Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas dviveidžiu pavadino J.Trudeau, išsakiusį pašaipių komentarų per NATO forumą

Per Londono apylinkėse vykstantį NATO viršūnių susitikimą daromus pareiškimus apie vienybę trečiadienį aptemdė užkulisiuose įsiplieskęs ginčas, kai keli valstybių vadovai buvo užklupti pašiepiantys JAV prezidento Donaldo Trumpo elgesį.

Komentuodamas pasisakymus, girdimus per priėmimą Bakingamo rūmuose nufilmuotoje medžiagoje, D.Trumpas pavadino Kanados ministrą pirmininką Justiną Trudeau „dviveidžiu“.

Per antradienio vakaro renginį J.Trudeau buvo pastebėtas stovintis šalia Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono, Jungtinės Karalystės ministro pirmininko Boriso Johnsono, Nyderlandų premjero Marko Rutte ir Didžiosios Britanijos princesės Anne – karalienės Elizabeth II dukros.

B.Jonhnsonui paklausė E.Macrono, „ar todėl vėlavote?“ J.Trudeau atsako: „Jis vėlavo, nes ekspromtu sudalyvavo 40 minučių spaudos konferencijoje.“

Atrodo, kad jis turėjo omeny anksčiau antradienį įvykusią ilgą ir neplanuotą D.Trumpo klausimų ir atsakymų sesiją su žurnalistais.

J.Trudeau taip pat teigia: „Ką tik matėt, kaip atvipo jo komandos žandikauliai.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Justinas Trudeau su kitais lyderiais juokavo apie Donaldą Trumpą?
AFP/„Scanpix“ nuotr./Justinas Trudeau su kitais lyderiais juokavo apie Donaldą Trumpą?

Pokalbio metu D.Trumpo vardas tiesiogiai nebuvo paminėtas.

Vaizdo įrašą nufilmavo britų operatoriai, o Kanados transliuotojas CBC pridėjo subtitrus ir paskelbė internete. Įrašas buvo peržiūrėtas jau daugiau nei 5 mln. kartų.

VIDEO: NATO lyderiai nufilmuoti pašiepiantys D.Trumpą: „Mačiau, kaip atvipo jo komandos žandikauliai“

D.Trumpas trečiadienį sakė, kad J.Trudeau greičiausiai yra nusiminęs, nes JAV prezidentas viešai prabilo, kad Kanada dar nepasiekė NATO užsibrėžto tikslo nacionalinei gynybai skirti 2 proc. bendrojo metinio BVP.

„Na, jis yra dviveidis“, – trečiadienį žurnalistams pareiškė D.Trumpas, kalbėdamas apie J.Trudeau. – Jis yra šaunus vyrukas, bet žinote tiesą: aš jam priminiau, kad jis nemoka 2 proc. [bendrojo vidaus produkto NATO gynybos reikėms]. Manau, kad jis dėl to nėra labai patenkintas“.

J.Trudeau biuras kol kas nekomentavo ginčo. Kanados premjeras trečiadienį trumpai pasikalbėjo su Baltųjų rūmų vadovu ir paspaudė jam ranką, lyderiams susirinkus netoli Londono esančiame Votforde.

29 NATO valstybių vadovai mini 70-ąsias šio karinio aljanso įkūrimo metines ir mėgina išspręsti nesutarimus dėl išlaidų gynybai, organizacijos strateginės krypties ir valstybės narės Turkijos nesuderintų karinių veiksmų Sirijos šiaurėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius