D.Trumpas: FTB „pakiša“ įrodymus

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas trečiadienį skundėsi, kad jam neleidžiama sugrįžti į savo rezidenciją Floridoje, ir tvirtino, kad FTB agentai galėtų ten „pakišti“ įrodymų po respublikonų pasipiktinimą sukėlusio reido.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / Vida Press nuotr.

„FTB ir kiti [žmonės] iš federalinės vyriausybės niekam, taip pat ir mano advokatams, neleidžia būti bent kiek arčiau išgrioztų ir kitaip per reidą [rezidencijoje] „Mar-a-Lago“ tikrintų plotų“, – savo socialiniame tinkle „Truth Social“ parašė D.Trumpas.

„Visų paprašyta palikti valdas, jie norėjo likti vieni, kad jokie liudininkai nematytų, ką jie daro, ima ar „pakiša“, [nors] tikiuosi, kad ne“, – rašė jis.

FTB atsisakė pateikti detalių apie kratą rūmus primenančioje rezidencijoje Vest Palm Biče. Reidas žymi stulbinantį teisėsaugos tyrimų 45-ojo prezidento atžvilgiu eskalavimą ir buvo surengtas tuo metu, kai jis svarsto galimybę dar kartą kandidatuoti į JAV lyderio postą.

JAV žiniasklaida pranešė, kad agentai atliko teismo sankcionuotą kratą, susijusią su galimais taisyklių pažeidimais tvarkant slaptuosius dokumentus, išsiųstus į „Mar-a-Lago“ D.Trumpui 2021 metų sausį palikus Baltuosius rūmus.

76 metų D.Trumpas ir įtakingi respublikonai pasmerkė FTB reidą kaip politiškai motyvuotą žingsnį ir Teisingumo departamento „vertimą ginklu“.

„Nieko panašaus Jungtinių Valstijų prezidentui dar nebuvo nutikę“, – komentavo D.Trumpas FTB operaciją.

Trečiadienio įraše D. Trumpas klausia, kodėl niekada taip nuodugniai nebuvo tikrinami demokratai – buvęs prezidentas Barackas Obama ir 2016 metais prezidento posto siekusi Hillary Clinton.

„Pas Obamą ir Clinton niekada nebuvo „reidų“, nepaisant didelių ginčų!“ – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius