Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 05 /17:30

D.Trumpas išvyko iš JAV į Lenkiją bei Vokietiją dalyvauti G20 vadovų susitikime

Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas trečiadienį išvyko į antrąją savo prezidentinę kelionę užsienin; Vokietijoje jis dalyvaus Didžiojo dvidešimtuko valstybių vadovų susitikime, rengiamame didėjant įtampai tarptautinėje arenoje, o prieš tai užsuks į Lenkiją.
Donaldas Trumpas vis puola JAV žiniasklaidą
D.Trumpas išvyko iš JAV į Lenkiją bei Vokietiją dalyvauti G20 vadovų susitikime / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Vėliau trečiadienį JAV prezidento lėktuvas atskris į Varšuvą, kur ketvirtadienį D.Trumpas, kaip tikimasi, išdėstys savo požiūrį į Amerikos ryšius su Europa.

Tačiau D.Trumpo kelionę temdo įtampa dėl Šiaurės Korėjos, kuri antradienį išbandė tarpžemyninę balistinę raketą, galinčią pasiekti Jungtines Valstijas.

Prieš išvykdamas į kelionę D.Trumpas užsipuolė Kiniją, kad ji nesugeba suvaldyti Pchenjano branduolinių ambicijų.

„Per pirmąjį ketvirtį Kinijos ir Šiaurės Korėjos prekyba išaugo 40 proc. Štai kaip Kinija dirba su mumis – bet mes turėjome pabandyti!“ – parašė D.Trumpas ankstų rytą tviteryje.

Hamburge, kur bus svarstomos opiausios tarptautinės problemos, D.Trumpas turėtų susitikti su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu G20 viršūnių susitikimo užkulisiuose .

Vokietijoje numatytas ir pirmas D.Trumpo susitikimas su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Šis nelengvas politiniu požiūriu abiejų lyderių pasimatymas vyks Jungtinėms Valstijoms atliekant tyrimą dėl įtariamo Maskvos kišimosi į 2016 metų prezidento rinkimus.

JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas Varšuvos susitikime nedalyvaus, o vyks tiesiai į Hamburgą, o iš ten – į kitus susitikimus Kijeve ir Stambule, pranešė Valstybės departamentas.

„Scanpix“/AP nuotr./JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas
„Scanpix“/AP nuotr./JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas

Tai, kad Hamburgo susitikime bus neišvengta įtampos dėl prekybos susitarimų, rodo kita prieš kelionę į Europą paskelbta D.Trumpo žinutė.

„Jungtinės Valstijos yra padariusios blogiausių Prekybos Sutarčių pasaulio istorijoje. Kodėl turime toliau laikytis šių susitarimų su šalimis, kurios mums nepadeda?“ – parašė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius