Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 24 /20:52

D.Trumpas: JAV kariuomenė pasirengusi, jei prireiks atsakyti į Pchenjano veiksmus

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį pareiškė, kad jo šalies kariuomenė yra „pasirengusi, jei reikės“ atsakyti į „neprotingą ar beatodairišką“ Šiaurės Korėjos elgesį.
Donaldas Trumpas ir Kim Jong Unas
Donaldas Trumpas ir Kim Jong Unas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

D.Trumpas pareiškė, kad JAV, Pietų Korėja ir Japonija yra pasirengusios reaguoti, „jei Šiaurės Korėja imtųsi neprotingų ar beatodairiškų veiksmų“.

„Tikiuosi, Šiaurės Korėjos ateities atžvilgiu vyks teigiami dalykai, – sakė jis. – Bet jei ne, esame kaip niekada anksčiau pasirengę reaguoti.“

„Tuo tarpu, mūsų labai griežtos sankcijos, kol kas griežčiausios, kokios kada nors yra taikytos, ir maksimalaus spaudimo kampanija tęsis“, – pridūrė D.Trumpas.

Tuo tarpu Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas vėlyvą ketvirtadienį sušaukė skubias derybas su savo patarėjais saugumo klausimais, D.Trumpui atšaukus ilgai planuotą susitikimą su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu, pranešė Seulo naujienų agentūra „Yonhap“.

Moon Jae-inas iškvietė savo ginkluotųjų pajėgų štabo vadą, vyriausiąjį saugumo patarėją, Korėjų suvienijimo ministrą ir kitų aukšto rango pareigūnų į Mėlynuosius rūmus 23 val. 30 min. vietos (17 val. 30 min. Lietuvos) laiku, žurnalistams pranešė prezidento atstovas spaudai Yoon Young-chanas.

Pareigūnai Seule „mėgina išsiaiškinti, kokie yra prezidento Trumpo ketinimai, ir kokia tiksli jo pareiškimo prasmė“, nurodė „Yonhap“.

D.Trumpas anksčiau ketvirtadienį atšaukė birželio 12-ąją Singapūre turėjusį įvykti susitikimą su Šiaurės Korėjos lyderiu dėl Pchenjano „milžiniško pykčio ir atviro priešiškumo“.

Pietų Korėjos prezidentas ragina Trumpą ir Kim Jong Uną sėsti prie derybų stalo

Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas, JAV vadovui Donaldui Trumpui atšaukus ilgai planuotą susitikimą su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu, ketvirtadienį paragino juos surengti tiesiogines derybas.

Per vėlyvą ketvirtadienį Seule įvykusias skubias derybas su savo patarėjais saugumo klausimais Moon Jae-inas sakė: „Korėjos pusiasalio denuklearizacija ir nuolatinė taika yra istorinis uždavinys, kurio negalima atsisakyti ar atidėti.“

Pietų Korėjos prezidentas neslėpė, kad D.Trumpo sprendimas jį nustebino.

„Esu labai nustebęs ir man labai liūdna, kad Šiaurės Korėjos ir JAV viršūnių susitikimas neįvyks birželio 12-ąją, kaip buvo planuojama“, – teigė Moon Jae-inas.

Pasak jo, keblias diplomatines problemas dabartiniu Vašingtono ir Pchenjano komunikacijos metodu išspręsti būtų sudėtinga.

„Tikiuosi, kad lyderiai išspręs šią problemą labiau tiesioginiu ir glaudesniu tarpusavio dialogu“, – pridūrė Moon Jae-inas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius