Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

D.Trumpas jo apkaltą palaikantį respublikoną vadina „visišku lengvasvoriu“

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas sekmadienį „visišku lengvasvoriu“ pavadino pirmąjį respublikonų įstatymų leidėją, viešai pasisakiusį už šalies vadovo apkaltą.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Atstovų Rūmuose dirbantis Mičigano atstovas Justinas Amashas pareiškė, kad bet kuris kitas asmuo būtų teisiamas dėl to, kaip D.Trumpas daug kartų stengėsi trukdyti specialiojo prokuroro Roberto Muellerio tyrimui dėl Rusijos kišimosi į 2016 metų rinkimus.

„Niekada nebuvau J.Amasho gerbėjas, jis yra visiškas lengvasvoris, besipriešinantis man ir didžioms Respublikonų idėjoms bei politikai tik tam, kad taptų žinomas“, – tviteryje parašė D.Trumpas.

Jis tvirtino, kad jeigu J.Amashas „iš tikrųjų būtų skaitęs šališkąją Muellerio ataskaitą, (...) pamatytų, kad ten aiškiai pasakyta, jog nebuvo JOKIO SĄMOKSLO ir JOKIO TRUKDYMO (teisingumui)“.

Prezidentas pavadino parlamentarą „nevykėliu, kuris pasitarnauja mūsų priešininkams“.

R.Muelleriui paskelbus didelės apimties ataskaitą, D.Trumpas reguliariai užsipuola jos autorius, nors ir tvirtina, kad dokumentas jį reabilituoja.

Tačiau demokratai pabrėžia, kad ataskaitoje pateikiami duomenys apie 140 atvejų, kai D.Trumpo aplinka palaikė ryšius su įvairiais rusais. Tyrime taip pat nustatyta mažiausiai dešimt atvejų, kai prezidentas galimai kišosi į tyrimą.

J.Amashas nėra įtakingas partijos narys, todėl jo pozicija nedarys tokio didelio poveikio, kaip kad padarytų analogiška respublikonų elito nuomonė.

Kur kas įtakingesnis respublikonas, senatorius Mittas Romney sekmadienį sakė esąs prieš apkaltą prezidentui, nors ir pagyrė J.Amashą už drąsą.

„Gerbiu jį“, – teigė politikas „Fox News Sunday“.

„Manau, kad tai yra drąsus pareiškimas. Bet manau, kad norint iškelti bylą dėl trukdymo teisingumui, tam trūksta duomenų“, – pridūrė jis.

Demokratai dėl apkaltos kol kas atrodo susiskaldę, tačiau, panašu, parama tam auga, D.Trumpo administracijai vengiant atsakyti į Kongreso prašymus liudyti ar pateikti informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius