-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 04 /15:55

D.Trumpas kaltina B.Obamą šnipinėjus jo telefoną per rinkimų kampaniją

JAV prezidentas Donaldas Trumpas šeštadienį apkaltino savo pirmtaką Baracką Obamą šnipinėjus jo telefoną per praėjusių metų rinkimų kampaniją, tačiau nepateikė jokių įrodymų.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

„Lažinuosi, kad geras advokatas sukurtų gerą bylą dėl fakto, kad prezidentas B.Obama pasiklausė mano telefonų spalį – prieš pat rinkimus!“, – rašė D.Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“.

„Kaip žemai nusirito prezidentas B.Obama, kad klausėsi mano telefonų per labai šventą rinkimų procesą.

Čia kaip Richardas Nixonas/„Watergate“. Blogas (arba nesveikas) vyrukas!“, – parašė jis kitame tviterio pranešime.

D.Trumpas taip pat dar kartą stojo į dėl susitikimų su Rusijos ambasadoriumi puolamo generalinio prokuroro Jeffo Sessionso pusę. Pastarasis, kaip paaiškėjo, du kartus buvo susitikęs su Sergejumi Kisliaku dar per JAV prezidento rinkimų kampaniją.

Prezidentas tviteryje paskelbė: „Pirmasis Jeffo Sessionso susitikimas su Rusijos ambasadoriumi buvo suorganizuotas Obamos administracijos pagal švietimo programą 100-ui ambasadorių.“

Jis pridūrė: „Šviežia: tas pats Rusijos ambasadorius, kuris susitiko su Jeffu Sessionsu, Obamos Baltuosiuose rūmuose apsilankė 22 kartus. Vien pernai – 4 kartus.“

D.Trumpas nepateikė jokios papildomos informacijos, kuri galėtų paremti teiginį, kad B.Obama „šnipinėjo“ jo telefoną. Neaišku, kuo remiasi JAV prezidentas, bet anksčiau jis ne kartą viešai teigė tai, ką prieš tai buvo skelbę kraštutinių dešiniųjų tinklalapiai, kuriuose skleidžiamos įvairios sąmokslo teorijos.

Ir šį kartą konservatyvių radijo laidų vedėjas Markas Levinas dar ketvirtadienį kalbėjo apie B.Obamos administracijos tariamus bandymus pakenkti D.Trumpo kampanijai.

Konkretesnes mintis apie tariamą D.Trumpo komandos narių šnipinėjimą paskelbė Alternatyvios dešinės judėjimo vėliavnešys, portalas „Breitbart News“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius