-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas: keturios Kongreso narės turėtų „atsiprašyti Amerikos“

JAV prezidentas Donaldas Trumpas sekmadienį pareiškė, kad keturios Demokratų partijos atstovės Kongrese, kurios praėjusią savaitę tapo jo ksenofobinės tirados tviteryje taikiniais, turėtų atsiprašyti „už siaubingus (bjaurius) dalykus, kuriuos jos pasakė“.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Nemanau, kad šios keturios Kongreso narės geba mylėti mūsų šalį“, – tviteryje parašė D.Trumpas, turėdamas omeny tautinėms mažumoms atstovaujančias ir pirmą kartą į Kongresą išrinktas demokrates – Niujorko atstovę Alexandrią Ocasio-Cortez, Minesotos atstovę Ilhan Omar, Masačusetso atstovę Ayanną Pressley ir Mičigano atstovę Rashidą Tlaib.

„Scanpix“/AP nuotr./Rashida Tlaib, Ilhan Omar, Alexandria Ocasio-Cortez ir Ayanna Pressley
„Scanpix“/AP nuotr./Rashida Tlaib, Ilhan Omar, Alexandria Ocasio-Cortez ir Ayanna Pressley

„Jos turėtų atsiprašyti Amerikos (ir Izraelio) už siaubingus (bjaurius) dalykus, kuriuos jos pasakė. Jos naikina Demokratų partiją ir yra silpni ir nepasitikintys žmonės, kuriems niekada nepavyks sunaikinti mūsų didžios šalies!“ – pareiškė Amerikos prezidentas.

Tai D.Trumpas pareiškė praėjus savaitei po to, kai sukėlė pasipiktinimo bangą užsipuldamas keturias minėtas demokrates tviteryje ir pareikšdamos, kad jos turėtų „grįžti ten“, iš kur jos atvyko.

Trys iš šių keturių politikių gimė Jungtinėse Valstijose. Jos yra lotynų amerikiečių, arabų, somaliečių ir afroamerikiečių kilmės,

Pasipiktinimą D.Trumpo žodžiai antradienį iš reiškė ir demokratų kontroliuojami Atstovų Rūmai.

Kitą dieną Grinvilyje, Šiaurės Karolinoje, vykusio mitingo metu D.Trumpui vėl užsipuolus vieną iš minėtų demokračių, publika ėmė skanduoti „siųskit ją namo“. O Amerikos prezidentas, minios džiaugsmui, I.Omar ir kitas demokrates pavadino „kairuoliškomis ideologėmis, kurios mūsų tautoje mato blogio jėgą“.

Vėliau D.Trumpas sakė, kad mitingo metu buvo „puiki energija“, tačiau pridūrė, kad skandavimas jam nepatiko, „Man nepatiko ta skanduotė, kurią girdėjau. Man nepatiko, kad jie tai darė, todėl pradėjau kalbėti greičiau“, – teigė prezidentas.

Tačiau vaizdo medžiagoje matyti, kad iš tiesų D.Trumpas tylėjo ilgiau nei 13 sekundžių, kol žmonės skandavo „siųskit ją namo“ ir tęsė savo kalbą tik po to, kai žmonės nutilo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius