Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

D.Trumpas pareiškė, kad jo susitikimai su pasaulio lyderiais yra labai naudingi

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė, kad susitikimai su pasaulio lyderiais, taip pat ir Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, yra labai naudingi.
Donaldo Trumpo ir Vladimiro Putino susitikimas Helsinkyje
Donaldo Trumpo ir Vladimiro Putino susitikimas Helsinkyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Daug žmonių manęs klausia, kodėl susitinku su užsienio lyderiais. Ar netgi kodėl gaištu savo laiką. Reikalas tas, kad tai yra svarbu. Ne kartą apie tai kalbėjau. Jei jūs – prezidentas, jums derėtų susitikti su užsienio lyderiais. Jūs nieko neprarasite, bet galite daug gauti“, – pareiškė JAV vadovas vaizdo įraše, patalpintame jo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

„Pažiūrėkite, kas įvyko su (Šiaurės Korėjos lyderiu) pirmininku Kim Jong Unu. Dėl to susitikimo po daugybės metų susigrąžinome savo didžius herojus. Niekas nebeleidžia raketų ir nevykdo branduolinių bandymų. Nebėra ir daugybės siaubingų dalykų“, – pabrėžė D.Trumpas.

„Turėjome nuostabų susitikimą su prezidentu Putinu. Buvo daug kas įgyvendinta. Susitikimai su užsienio lyderiais – geras, o ne blogas dalykas. Nenutiks nieko bloga, viskas tik gerės. Ypač tada, jei jūsų prezidentas žino, ką daro“, – pridūrė jis.

Liepos 16-ąją Helsinkyje įvyko pirmas oficialus Rusijos ir JAV lyderių susitikimas. V.Putinas ir D.Trumpas akis į akį kalbėjosi daugiau kaip dvi valandas. Po to prie jųdviejų prisijungė amerikiečių ir rusų delegacijų nariai.

Birželio 12-ąją Singapūre susitiko D.Trumpas ir Kim Jong Unas. Pagrindinė šių derybų tema buvo Korėjos pusiasalio denuklearizacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius