Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas pasiruošęs ilgesniam kaip metų JAV federalinių institucijų uždarymui

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė esąs pasiruošęs scenarijui, kad federalinės institucijos iš dalies liks uždarytos metus ar ilgiau, neketindamas švelninti savo kontroversiško reikalavimo skirti milijardus dolerių sienos pasienyje su Meksika statyboms.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

D.Trumpas patvirtino, kad tą patį pasakė per anksčiau penktadienį įvykusį susitikimą su Kongreso demokratų lyderiais, per kurį nebuvo pasiekta susitarimo dėl jau dvi savaites besitęsiančio federalinės vyriausybės uždarymo.

„Aš tai tikrai pasakiau, – pabrėžė prezidentas. – Nemanau, kad taip bus. Tačiau esu pasiruošęs.“

„Labai svarbu, kad turėtume puikią sienos apsaugą, – tęsė jis. – Tai baigsis anksčiau, negu žmonės galvoja. Darysiu viską, ką turime padaryti.“

D.Trumpas tikino, kad federaliniai darbuotojai, paveikti JAV vyriausybės uždarymo, jį palaiko, nors daugelis jų priversti dirbti be atlyginimo arba išeiti neapmokamų atostogų.

„Daugelis šių žmonių – dauguma šių žmonių – kurie šiuo metu iš tikrųjų negauna ir negaus savo pinigų, šie žmonės daugeliu atvejų yra didžiausi to, ką mes darome, gerbėjai“, – teigė D.Trumpas.

Greitos išeities iš šios aklavietės kol kas nematyti, nes demokratai, dabar kontroliuojantys Atstovų Rūmus, atrodo visiškai nelinkę daryti nuolaidų prezidentui.

Naujai išrinkta Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi sakė, kad sienos statybos planai yra „amoralumas“, ir dar kartą griežtai atmetė D.Trumpo reikalavimą skirti 5,6 mlrd. dolerių (4,9 mlrd. eurų) pietinės sienos statybai.

Dėl šio ginčo daugiau kaip 800 tūkst. federalinių darbuotojų buvo priversti nuo gruodžio 22 dienos dirbti be atlygio arba išeiti neapmokamų atostogų. Tiek demokratai, tiek respublikonai dėl susidariusios padėties kaltino vieni kitus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius