-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas prieš J.Bideno inauguraciją paskelbė Vašingtone nepaprastąją padėtį

Kadenciją baigiantis JAV prezidentas Donaldas Trumpas šalies sostinėje paskelbė nepaprastąją padėtį, vietos ir federalinei valdžiai būgštaujant dėl galimo smurto protrūkio prieš išrinktojo prezidento Joe Bideno inauguraciją ir jos metu.
D.Trumpo šalininkų protestas
D.Trumpo šalininkų protestas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prezidento paskelbtas įsakas leidžia Krašto saugumo departamentui ir Federalinei nepaprastųjų situacijų valdymo agentūrai (FEMA) prireikus koordinuoti veiksmus su vietos valdžia.

Nepaprastoji padėtis paskelbta praėjus penkioms dienoms po to, kai D.Trumpo šalininkai įsiveržė į Kapitolijų per bendrą abejų Kongreso rūmų posėdį, kuriame buvo tvirtinami Rinkikų kolegijos balsavimo rezultatai. Per neramumus žuvo du žmonės – protestuotoja ir policininkas, o dar trys mirė nesulaukę skubios medicinos pagalbos.

D.Trumpas kelis mėnesius skelbė jokiais įrodymais nepagrįstus kaltinimus, esą lapkričio 3 dieną vykusių rinkimų rezultatai buvo suklastoti ir iš jo buvo atimta pergalė. Rinkimų pareigūnai tvirtina, kad procesas buvo sąžiningas, o visos prezidento komandos pastangos užginčyti tai teismuose nebuvo sėkmingos.

Anksčiau pirmadienį Kolumbijos apygardos merė Muriel Bowser, Virdžinijos gubernatorius Ralphas Northamas ir Merilando gubernatorius Larry Hoganas paragino gyventojus nedalyvauti inauguracijos renginiuose dėl „praėjusios savaitės smurtinio maišto ir tebesitęsiančios mirtinos COVID-19 pandemijos“.

D.Trumpo paskelbta nepaprastoji padėtis galios iki sausio 24 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius