Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas pripažino: jo sūnus susitiko su N.Veselnickaja, kad gautų informacijos apie H.Clinton

Sekmadienį JAV prezidentas Donaldas Trumpas viešai pripažino, kad jo sūnus Donaldas Trumpas jaunesnysis 2016 m. rinkimų kampanijos metu susitiko su rusų teisininke tam, jog gautų informacijos apie oponentę Hillary Clinton.
Donaldas Trumpas
D.Trumpas pripažino: jo sūnus susitiko su N.Veselnickaja, kad gautų informacijos apie H.Clinton / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

„Melagingos naujienos praneša visiškai neteisingą informaciją, kad nerimauju dėl savo nuostabaus sūnaus Donaldo susitikimo „Trump Tower“. Šis susitikimas įvyko siekiant gauti informacijos apie oponentę. Tai – visiškai legalu ir politikoje buvo daroma visą laiką. Ir tai niekur nenuvedė“, – tviteryje rašė prezidentas.

Jis pridūrė, kad iš anksto nežinojo apie susitikimą.

„Scanpix“/AP nuotr./Natalija Veselnickaja
„Scanpix“/AP nuotr./Natalija Veselnickaja

Šis D.Trumpo pareiškimas – atsakas į savaitgalį laikraštyje „The Washington Post“ pasirodžiusią publikaciją. Joje teigiama, kad nors prezidentas nemano, jog jo sūnus tyčia pažeidė įstatymą, D.Trumpas nerimauja, kad šis susitikimas sukels jam teisinių problemų ir gali jam pakenkti tyrėjo Roberto Muellerio tyrime dėl Rusijos kišimosi į 2016-ųjų JAV prezidento rinkimus.

Sekmadienį vienas prezidento teisininkų gynė susitikimą teigdamas, kad nė vienas federalinis statutas nenurodo, jog toks susitikimas – nelegalus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas jaunesnysis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas jaunesnysis

„Klausimas: kaip tai galėtų būti nelegalu?“, – teigė Jay Sekulowas ir pridūrė, kad nėra įstatymų, draudžiančių kampanijos pareigūnams susitikti su užsienio agentais.

„The Washington Post“ primena, kad remiantis JAV įstatymais, kandidatams ir jų kampanijų darbuotojams draudžiama iš užsieniečių gauti finansinę paramą arba vertingas dovanas.

„Trump Tower“ vykusiame susitikime dalyvavo ir D.Trumpo žentas Jaredas Kushneris bei buvęs kampanijos vadovas Paulas Manafortas.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Paulas Manafortas
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Paulas Manafortas

2017 metais laikraščiui „The New York Times“ atsiųstame pranešime D.Trumpas jaunesnysis teigė, kad susitikime daugiausia buvo kalbama apie amerikiečių galimybes įsivaikinti rusų našlaičius.

Tiesa, dėl susitikimo kilus skandalui, prezidento sūnus buvo priverstas pripažinti, kad tikrojo susitikimo priežastis buvo gauti „purvo“ apie D.Trumpo oponentę H.Clinton.

Be to, N.Veselnickaja jam teigė dirbanti Rusijos vyriausybei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius