Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas sako J.Comey iš FTB direktoriaus pareigų atleidęs ne dėl Rusijos tyrimo

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį pareiškė, kad Jamesą Comey iš Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktoriaus pareigų atleido ne dėl Rusijos tyrimo, nors anksčiau tvirtino, kad tokį sprendimą priėmė būtent dėl šios priežasties. „Tai nelabai svarbu, bet neatleidau Jameso Comey dėl Rusijos! Korumpuota pagrindinė žiniasklaida mėgsta kišti tokį naratyvą, bet ji žino, kad tai netiesa!“ – parašė prezidentas socialiniame tinkle „Twitter“.
Jameso Comey liudijimas
Jameso Comey liudijimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

D.Trumpas pernai gegužę gegužę atleido J.Comey iš pareigų, pareiškęs, kad FTB netinkamai vykdė tyrimą dėl demokratų kandidatės į prezidentus Hillary Clinton, taip pat tyrimą dėl galimo jo rinkimų komandos narių susimokymo su Rusija. Netrukus po to televizijai NBC jis sakė, kad atleisdamas J.Comey jis galvojo apie „tą dalyką dėl Rusijos“.

„The New York Times“ paskelbė, kad 2017-ųjų gegužę D.Trumpas rusų diplomatams Ovaliajame kabinete sakė, kad FTB vadovo atleidimas „panaikino“ įtampą, kurią jis patyrė „dėl Rusijos“.

D.Trumpo advokatas Rudy Giuliani „Fox News“ sakė, jog J.Comey buvo atleistas dėl to, kad nepatvirtino prezidentui, jog jis nefigūruoja Rusijos tyrime.

Specialusis prokuroras Robertas Muelleris jau ilgiau kaip metus aiškinasi, ar D.Trumpo kampanija per 2016-ųjų JAV prezidento rinkimus buvo slapta susimokiusi su Maskva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius