Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas sako visiškai pasitikintis generaliniu prokuroru

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė visiškai pasitikintis generaliniu prokuroru Jeffu Sessionsu, nepranešusiu, jog pernai per rinkimų kampaniją buvo du kartus susitikęs su Rusijos ambasadoriumi Vašingtone.
Donaldo Trumpo kalba JAV Kongresui
Donaldo Trumpo kalba JAV Kongresui / „Scanpix“/AP nuotr.

D.Trumpas ketvirtadienį sakė žurnalistams, kad jam nebuvo žinoma apie generalinio prokuroro susitikimus su Sergejumi Kisliaku.

Paklaustas, ar jis vis dar pasitiki J.Sessionsu, prezidentas atsakė: „Visiškai“.

Tai D.Trumpas teigė JAV Senato demokratų lyderiui ketvirtadienį pareikalavus, kad generalinis prokuroras atsistatydintų.

J.Sessionsas iš pat pradžių buvo lojalus D.Trumpo šalininkas, vėliau tapo vienu svarbiausių veikėjų jo rinkimų kampanijoje bei pereinamojo laikotarpio komandoje.

Sausį per jo kandidatūros į generalinio prokuroro postą svarstymą, paklaustas, ką darytų, jei „kas nors susijęs“ su kampanija būtų palaikęs ryšius su Rusijos vyriausybe, neatskleidė bendravęs su šios šalies ambasadoriumi. Jis tiesiog atsakė, kad nebendravo su rusais.

Teisingumo departamento atstovė Sarah Isgur Flores trečiadienį vakare dar tvirtino, kad „jo atsakyme nebuvo absoliučiai nieko klaidinama“.

Vis dėlto toks atsakymas nepatiko demokratams, kurie dar iki trečiadienio siekė, kad J.Sessionsas nusišalintų nuo vykstančio federalinio tyrimo, ir kėlė klausimų, ar jis gali tinkamai prižiūrėti šį procesą.

Atstovų Rūmų demokratų mažumos lyderė Nancy Pelosi iš Kalifornijos kaltino J.Sessionsą „melavimu po priesaikos“ ir pareikalavo, kad jis atsistatydintų. Kiti demokratai ragino jį nusišalinti nuo tyrimo.

Trečiadienį vakare paskelbtame pranešime J.Sessionsas sakė: „Niekada nesu susitikęs su rusų pareigūnais aptarti kampanijos reikalų. Neįsivaizduoju, iš kur tokie kaltinimai. Tai netiesa.“

Praėjusiais metais, būdamas Senato ginkluotųjų pajėgų komiteto aukšto rango narys, J.Sessionsas daugiau kaip 25 kartus kalbėjosi su užsienio šalių ambasadoriais. Teisingumo departamento žiniomis, jis dukart bendravo su Rusijos ambasadoriumi Sergejumi Kisliaku.

Departamentas nurodė, kad pirmą kartą jie susitiko rugsėjį, kai jis buvo senatorius, o antrą – po vasarą strateginių tyrimų institute „Heritage Foundation“ pasakytos kalbos, kai prie jo pasikalbėti priėjo keli ambasadoriai, tarp kurių buvo ir S.Kisliakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius