Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

D.Trumpas savo buvusią padėjėją išvadino „šunimi“

JAV prezidentas Donaldas Trumpas antradienį išplūdo savo buvusią padėjėją Omarosą Manigault-Newman ir išvadino ją „šunimi“, „pamišėle ir verksne padugne“.
Omarosa Manigault-Newman
Omarosa Manigault-Newman / „Scanpix“/AP nuotr.

O.Manigault-Newman, pirmiausiai išgarsėjusi kaip D.Trumpo televizijos realybės šou „Mokinys“ (The Apprentice) dalyvė, o vėliau gavusi darbą Baltųjų rūmų administracijoje su 180 tūkst. dolerių metiniu atlyginimu, paskelbė savo privataus pokalbio su prezidentu, įvykusio, kai ji jau buvo atleista, įrašą.

Be to, antradienį O.Manigault-Newman išleido savo atvirą knygą „Pamišėlis“ (Unhinged), kurioje atvirai pasakoja apie savo santykius su D.Trumpu.

Savo knygoje ji vaizduoja D.Trumpą kaip rasistą, melagį ir „germofobą“, „visiškai neturintį empatijos“. Šis leidinys įstūmė Baltuosius rūmus ir prezidentūrą į dar vieną krizę, o į O.Manigault-Newman komentarus jau kelias pastarąsias dienas yra sutelktas Amerikos žiniasklaidos dėmesys.

D.Trumpo komanda į tai sureagavo itin piktai; jie pradėjo kampaniją, kuria siekiama moterį diskredituoti, ir ėmėsi teisinių veiksmų už esą pažeistą informacijos neatskleidimo sutartį.

Prezidentas moterį jau pavadino „padugne“, kai ji paviešino garso įrašą, kuriame girdėti, kaip ją iš darbo atleidžia Baltųjų rūmų administracijos vadovas Johnas Kelly.

Be to, paskelbus dar vieną trumpą įrašą, kuriame girdėti, kaip D.Trumpas tvirtina nieko nežinojęs apie Omarosos atleidimą ir sakė apgailestaujantis dėl šios naujienos, respublikonas išvadino ją „kvaiša“.

Antradienį D.Trumpo „Twitter“ paskyroje pliūptelėjo dar bjauresnių įžeidimų salvė.

„Suteiki pamišėlei, verksnei padugnei galimybę, duodi jai darbą Baltuosiuose rūmuose, bet, spėju, visa tai tiesiog nesuveikė. Puikiai padirbėjote, generole Kelly, kad greitai atleidote tą šunį“, – tviteryje išrėžė prezidentas.

Šį D.Trumpo komentarą netrukus ėmė kritikuoti tiek demokratai, tiek jo bendrapartiečiai respublikonai.

„Jungtinių Valstijų prezidentui taip kalbėti nedera. Tam nėra jokių pateisinamų priežasčių, o respublikonai neturėtų su tuo taikstytis“, – pareiškė respublikonų senatorius Jeffas Flake'as, nevengiantis pakritikuoti D.Trumpo.

„Kaip jis drįsta? Jis parklupdė šitą šalį ant kelių“, – tvirtino demokratė Kongreso narė Frederica Wilson.

Tuo tarpu Baltųjų rūmų atstovė spaudai Sarah Sanders tvirtino, kad D.Trumpo įžeidimai niekaip nesusiję su rase ir lytimi.

„Prezidentas palaiko lygias galimybes ir vadina dalykus taip, kaip jis juos supranta. Jis visada atsako smūgiu į smūgį ir niekur nevengia to daryti“, – pridūrė S.Sanders.

„Trumpo pasaulyje meluoja visi“

44 metų O.Manigault-Newman knyga ir paviešinti įrašai buvo naujausias nusivylusios žvaigždutės, kadaise buvusios uolios D.Trumpo šalininkės, dūris ir dar vienas stulbinamas nepateisinto prezidento pasitikėjimo pavyzdys.

Antradienį „CBS News“ ji paaiškino, kodėl padarė tuos garso įrašus: „Esu žmogus, pasirūpinantis savo užnugariu. Trumpo pasaulyje meluoja visi.“

„Visi vieną dieną sako viena, o kitą dieną pakeičia savo istoriją. Norėjau turėti tokių įrodymų... (kurie padėtų) man atsidūrus tokioje padėtyje, kai, kaip sakėte, abejojama mano patikimumu.“

Dabar tuo, kiek tokių įrodymų ji surinko dirbdama Baltuosiuose rūmuose, itin domisi jos buvę kolegos ir, galbūt, specialusis prokuroras Robertas Muelleris.

O.Manigault-Newman sakė jau kalbėjusi su R.Muelleriu, kuris tiria galimą Rusijos kišimąsi į 2016-ųjų JAV prezidento rinkimus bei aiškinasi, ar D.Trumpo komanda buvo susimokiusi su Maskva, siekiant pakreipti rinkimus respublikono naudai. Buvusi D.Trumpo padėjėja taip pat teigė esanti pasirengusi dar kartą susitikti su specialiuoju prokuroru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius