-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas Šiaurės Korėjos lyderį Kim Jong Uną pavadino protingu ir įdomiu žmogumi

JAV prezidentas Donaldas Trumpas sekmadienį pareiškė, jog sugebėjo užmegzti gerus santykius su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu, kuris, anot jo, moka derėtis.
D.Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimo emocingos akimirkos
D.Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimo emocingos akimirkos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Užmezgiau gerus santykius su Kim Jong Unu. Jis labai protingas, jis įdomi asmenybė ir kartu griežtas žmogus, geras derybininkas“, – pareiškė D.Trumpas interviu britų laikraščiui „The Daily Mail“.

JAV prezidentas pridūrė, kad Kim Jong Unas visgi yra „negailestingas diktatorius“.

D.Trumpas taip pat pažymėjo, jog teigiamai vertina dabartinės JAV administracijos politiką dėl Šiaurės Korėjos branduolinės programos ir mano, kad ji yra veiksmingesnė negu ankstesnio JAV prezidento Baracko Obamos politikos kursas.

„Paskutiniais mėnesiais, kai B.Obama ėjo JAV prezidento pareigas, viskas, apie ką jie kalbėjo, buvo Šiaurės Korėja. Jo nekaltinu, tesakau, kad tai buvo didelė problema“, – pareiškė D.Trumpas.

„Kai užėmiau JAV prezidento postą, mes pakeitėme požiūrį į Šiaurės Korėją. Šiaurės Korėja vykdė daug branduolinių bandymų, leido raketas.

Tačiau per paskutinius devynis mėnesius jie nevykdė jokių branduolinių bandymų, neleido raketų. Nieko tokio nebuvo“, – pabrėžė JAV lyderis.

„Ką aš dėl to padariau? Aš su juo (Kim Jong Unu) susitikau“, – pareiškė D.Trumpas.

Birželio 12 dieną Singapūre įvyko D.Trumpo ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno istorinis susitikimas, per kurį jie pasirašė pareiškimą, sakantį, jog Pchenjanas patvirtina įsipareigojimus siekti Korėjos pusiasalio denuklearizacijos, o Vašingtonas yra pasirengęs suteikti saugumo garantijų Šiaurės Korėjos vyriausybei.

Po šio susitikimo D.Trumpas žurnalistams sakė, kad Kim Jong Unas pažadėjo sunaikinti vieną iš objektų, susijusių su Šiaurės Korėjos raketų programa. Vėliau JAV lyderis pareiškė, kad Šiaurės Korėja „nebekelia branduolinės grėsmės“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius