Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas siūlo jo ir H.Clinton debatus rengti be moderatorių: bijo šių šališkumo

JAV Respublikonų partijos kandidatas į JAV prezidentus Donaldas Trumpas siūlo, kad jo debatai su Demokratų partijos kandidate Hillary Clinton, numatomi rugsėjo 26 d., vyktų be moderatorių. Apie tai skelbia portalas politico.com.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak D.Trumpo, taip būtų išvengta „labai nesąžiningų“ debatų: jo teigimu, kadangi jis laimėjo praėjusius debatus, būsimo renginio moderatorius greičiausiai tyčia stengsis jį sužlugdyti.

VIDEO: D.Trumpo biografija: ką veikė prieš tapdamas kandidatu į prezidentus?

Praėjusį trečiadienį „NBC News“ televizijos surengtame forume H.Clinton ir D.Trumpas pasisakė saugumo klausimais. Šių debatų moderatorius Mattas Laueris susilaukė daug kritikos.

M.Laueris agresyviai rėmė prie sienos H.Clinton su klausimais apie tai, kaip ji būdama valstybės sekretore naudojosi privačia elektroninio pašto dėžute. Tačiau jis buvo daug atlaidesnis D.Trumpui ir niekaip nesureagavo į Respublikonų kandidato išsakytą melagingą teiginį, esą jis visada pasisakė prieš karą Irake.

„Kalbant apie debatus, sistema yra korumpuota, nes visi sakė, kad aš laimėjau debatus, žinote, tą vadinamąjį forumą, kurį jūs organizavote“, – sakė D.Trumpas duodamas interviu CNBC televizijai. „Bet visi sakė, kad aš laimėjau debatus tik dėl to, kad Mattas Laueris buvo man atlaidus. Jis toks nebuvo. Aš manau, kad jis buvo labai profesionalus, nuoširdžiai tai sakau. Aš manau, su juo dabar elgiamasi labai nesąžiningai, bet visi pripažino, kad aš laimėjau. Ką jie dabar bando padaryti? Jie stengiasi pakeisti sistemą taip, kad per kitus debatus moderatoriai su manim elgtųsi labai nesąžiningai“.

„M.Laueris su manimi kalbėjo griežtai. Jis uždavė man sunkius klausimus ir aš į juos atsakiau geriau negu ji [H.Clinton]. Faktas, kad jie dabar bando pakeisti sistemą, ir aš manau, kad galbūt mums nereikia moderatoriaus. Leiskite Hillary ir man tiesiog sėdėti ir debatuoti, nes aš manau, kad sistema bus pakeista taip, kad debatai bus nesąžiningi. Kadangi visi sako, kad M.Laueris nesistengė manęs prispausti, naujas moderatorius bandys mane prispausti. Aš manau, kad tai, ką jie daro, yra labai nesąžininga. Todėl aš manau kad debatuose turėti nebūti moderatoriaus – tik aš su Hillary, sėdintys ir diskutuojantys“, – toliau kalbėjo D.Trumpas.

Prezidentinių debatų komisija būsimų debatų moderatorius pranešė anksčiau šį mėnesį. Debatus moderuos didžiausių JAV televizijų – „NBC News“, ABC, CNN ir „Fox News“ – žurnalistai.

JAV prezidento rinkimai vyks lapkričio 8 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius