Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas sušvelnino įkalinimo bausmę savo sąjungininkui R.Stone'ui

JAV prezidentas Donaldas Trumpas sušvelnino įkalinimo bausmę savo ilgamečiam sąjungininkui Rogeriui Stone'ui, tad šiam respublikonų veteranui neteks praleisti už grotų 40 mėnesių.
Rogeris Stone'as
Rogeris Stone'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Rogeris Stone'as dabar yra laisvas žmogus!“ – sakoma Baltųjų rūmų pranešime, paskelbtame likus kelioms dienoms iki šio veikėjo bausmės atlikimo federaliniame kalėjime pradžios.

D.Trumpo sprendimas iškart išprovokavo naujų kaltinimų, jog prezidentas beatodairiškai kišasi į JAV teisingumo sistemos darbą, kad padėtų savo draugams ir sąjungininkams bei nubaustų kritikus ir numanomus priešus.

R. Stone'as, vienas seniausių D. Trumpo patikėtinių, pernai lapkritį buvo nuteistas už melavimą Kongresui, manipuliavimą liudytoju ir trukdymą Atstovų Rūmams tirti, ar D. Trumpo kampanija buvo susimokiusi su Rusija, kad padėtų jam laimėti 2016 metų rinkimus.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Donaldas Trumpas
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Donaldas Trumpas

Kovingo tono Baltųjų rūmų pranešime kartojami D. Trumpo kaltinimai, kad specialusis prokuroras Robertas Muelleris tyrė nusikaltimą, kuris niekada nebuvo įvykdytas. Jame sakoma, kad kaltinimai R. Stone'ui apskritai neturėjo būti pareikšti.

„Paprastas faktas – jog jeigu specialusis prokuroras nebūtų vykdęs visiškai nepagrįsto tyrimo, ponui Stone'ui nebūtų grėsęs įkalinimas“, – pabrėžė Baltieji rūmai.

Savo pranešime JAV žiniasklaidai R. Stone'o advokatas Grantas Smithas nurodė, kad jo klientas jaučiasi „neįtikėtinai pagerbtas, jog prezidentas Trumpas pasinaudojo savo nuostabia ir unikalia galia, numatyta Jungtinių Valstijų konstitucijoje, šiam malonės aktui“.

D. Trumpo administracija jau anksčiau yra įsikišusi, kad pagelbėtų R. Stone'ui. Prokurorams rekomendavus skirti iki devynerių metų laisvės atėmimo, generalinis prokuroras Billas Barras (Bilas Baras), ne kartą kaltintas, kad veikia kaip D. Trumpo asmeninis advokatas, įsikišo ir pareiškė, kad tokia bausmė – per griežta.

Visi keturi šios bylos prokurorai nusišalino, o naujai paskirtas kaltintojas rekomendavo R. Stone'ui skirti nuo trejų iki ketverių metų įkalinimo.

R. Stone'as buvo šeštasis D. Trumpo padėjėjas, nuteistas pagal kaltinimus, susijusius su R. Muellerio tyrimu dėl Rusijos kišimosi.

Pačiam D. Trumpui pernai buvo iškelta apkaltos byla dėl įgaliojimų viršijimo, bet galiausiai Senatas prezidentą išteisino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius