Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas tikrai nori statyti sieną, bet už ją mokės ne Meksika, o amerikiečiai

Per rinkimų kampaniją Donaldas Trumpas nuolat žadėjo ne tik didelę tvorą ties JAV ir Meksikos siena, bet ir tai, kad už ją mokės meksikiečiai. Bet dabar aiškėja, kad lėšų naujajam statiniui ketinama prašyti iš Kongreso, rašo CNN.
Tvora ties Meksikos ir JAV pasieniu
Tvora ties Meksikos ir JAV pasieniu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Skelbiama, kad D.Trumpo pereinamojo laikotarpio komanda Kongreso respublikonams leido suprasti, kad turtuolis norėtų jau balandį užsitikrinti finansavimą savajai sienai su Meksika.

Per rinkimų kampaniją milijardierius nuolat tikino priversiantis Meksiką pačią susimokėti už tvoros statybas.

D.Trumpo komanda esą tikina, kad tikrai turi teisę statyti tvorą, kadangi tai numatė dar 2006 metais, George'o W.Busho prezidentavimo laikotarpiu, priimtas įstatymas.

Bet trūksta pinigų, todėl ir kreiptasi į Kongreso respublikonus, kad būtų paskelbtas specialus tvoros finansavimo teisės aktas.

„Tvorai B.Obamos administracija neskyrė, tad būtų galima skirti pinigų įstatymui, kuris buvo priimtas jau prieš dešimtmetį. Tuomet galėtume pradėti vykdyti D.Trumpo pažadą apsaugoti mūsų sieną“, – ketvirtadienį teigė Indianos valstijos respublikonas Atstovų Rūmuose Luke'as Messeras.

Jis pripažino, kad kalbama apie „daug dolerių, bet reikia pasirinkti prioritetus“.

Tikėtina, kad Meksika atsisakys mokėti už tvorą pasienyje, o respublikonai tuomet turėtų skirti statiniui lėšų federalinių išlaidų įstatyme, kurį būtina priimti iki balandžio 28 dienos.

Bet tuomet grėstų susikirtimas su Senato demokratais, kurie turi teisę į vadinamąją trukdymo (filibuster, – red.) procedūrą. Jei demokratai rimtai užsispirtų, gali tekti „uždaryti“ federalinę vyriausybę.

Respublikonai savo ruožtu atkreipia dėmesį, kad 2006 metais už Saugios sienos įstatymą balsavo tiek Barackas Obama, tiek Hillary Clinton, kurie tuo metu buvo senatoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius