Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

D.Trumpas: V.Putinas dar kartą paneigė, kad Kremlius kišosi į JAV rinkimus

JAV prezidentas Donaldas Trumpas šeštadienį pareiškė, kad Rusijos vadovas Vladimiras Putinas jam sakė „nesikišęs“ į prieš metus įvykusius rinkimus, po kurių nekilnojamojo turto magnatas milijardierius, buvusi televizijos realybės šou žvaigždė, tapo Baltųjų rūmų šeimininku.
Donaldas Trumpas ir Vladimiras Putinas
Donaldas Trumpas ir Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

D.Trumpo santykiai su Maskva buvo itin opi tema per pirmuosius jo prezidentavimo metus, o buvę jo pagrindiniai padėjėjai tyrėjų įtariami galimai bendradarbiavę su Kremliumi.

D.Trumpas patvirtino „du ar tris“ kartus trumpai pasikalbėjęs su V. Putinu Vietnamo mieste Danange, kur vyksta Azijos ir Ramiojo vandenyno ekonominio bendradarbiavimo (APEC) viršūnių susitikimas.

„Jis (Putinas) sakė, kad nesikišo. Jis pasakė, kad nesikišo. Aš paklausiau jo dar kartą,“ – sakė jis sakė žurnalistams prezidentiniame lėktuve „Air Force One“ pakeliui į Vietnamo sostinę Hanojų.

JAV prezidentas paaiškino, kad V. Putinas neigia kišęsis į rinkimus „kiekvieną kartą“, kai jiedu susitinka, ir pridūrė, jog jo kolega atrodo esąs „labai įsižeidęs“ dėl nuolatinių įtarinėjimų.

Vis dėlto žurnalistams nepavyko išprovokuoti D.Trumpo pasakyti, ar jis tiki Rusijos vadovo žodžiais.

Pats V.Putinas šeštadienį pavadino kaltinimus, kad Maskva kišosi į JAV rinkimus, ypač per ryšius su D.Trumpo rinkimų kampanijos komanda, „fantazijomis“, kurias kursto Amerikos vidaus politinės kovos.

„Viskas, kas susiję su vadinamuoju Rusijos dosjė JAV, yra nuolatinės vidaus politinės kovos pasireiškimas,“ – pareiškė jis ir pridūrė, jog teiginiai, kad jo dukterėčia buvo susitikusi su buvusiu D.Trumpo patarėju George'u Papadopoulos, yra „kažkokios fantazijos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius