-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

D.Trumpas: Vokietija skolinga NATO „didžiules sumas“

JAV prezidentas Donaldas Trumpas šeštadienį, kitą dieną po susitikimo su Vokietijos kanclere Angela Merkel, pareiškė, kad Vokietija skolinga NATO „didžiules pinigų sumas“ ir kad Berlynas turėtų daugiau mokėti Vašingtonui už gynybą.
A.Merkel ir D.Trumpo susitikimas Baltuosiuose rūmuose
A.Merkel ir D.Trumpo susitikimas Baltuosiuose rūmuose / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Abu lyderiai penktadienį neatrodė sugebėję rasti bendrą poziciją dėl daugelio opių klausimų, įskaitant NATO ir gynybos finansavimą.

Šeštadienį D.Trumpas parašė „Twitter“: „Vokietija skolinga didžiules pinigų sumas NATO ir Jungtinėms Valstijoms turi būti daugiau mokama už galingą – ir labai brangią – gynybą, kurią jos teikia Vokietijai!“

Penktadienį per bendrą spaudos konferenciją D.Trumpas, anksčiau kritikavęs „atgyvenusią“ NATO, pareikalavo, kad Amerikos sąjungininkai apmokėtų „didžiules pinigų sumas už ankstesnius metus“.

A.Merkel sakė, kad Vokietija yra įsipareigojusi didinti karines išlaidas iki anksčiau sutarto lygio – 2 proc. bendrojo vidaus produkto, kaip ir kitos NATO sąjungininkės Europoje.

D.Trumpas toną savo santykiams su A.Merkel uždavė dar praeitais metais, kai per savo rinkimų kampaniją pareiškė, jog kanclerės sprendimas priimti pabėgėlius į Vokietiją yra „katastrofinė klaida“ ir kad ši lyderė „griauna Vokietiją“.

Prezidentas šeštadienį dar kartą davė pylos žiniasklaidai.

„Kad ir ką esate girdėję per MELAGINGAS ŽINIAS, mano susitikimas su Vokietijos kanclere Angela Merkel buvo PUIKUS“, – jis parašė „Twitter“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius