Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 09 24 /20:34

D.Trumpas žada susitikti su JAV generalinio prokuroro pavaduotoju, žiniasklaidai paskelbus apie jo atsistatydinimą

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį žada susitikti su generalinio prokuroro pavaduotoju Rodu Rosensteinu, pirmadienį pareiškė Baltieji rūmai, žiniasklaidai paskelbus, kad pareigūnas atsistatydino.
Rodas Rosensteinas
Rodas Rosensteinas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Generalinio prokuroro pavaduotojo Rodo Rosensteino prašymu, jis ir prezidentas D.Trumpas per ilgą pokalbį aptarė naujausias žinias“, – sakė Baltųjų rūmų atstovė Sarah Sanders, turėdama galvoje žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus, kad 2017 metais R.Rosensteinas kolegoms siūlė slapta įrašinėti savo pokalbius su JAV prezidentu D.Trumpu ir iškėlė idėją pasinaudojant JAV konstitucijos 25-ąja pataisa jį nušalinti kaip netinkamą eiti prezidento pareigas.

„Kadangi prezidentas yra Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje, o jo darbotvarkė yra pilna (susitikimų) su lyderiais iš viso pasaulio, jie susitiks ketvirtadienį, prezidentui grįžus į Kolumbijos apygardą“, – nurodė S.Sanders.

Kiek anksčiau naujienų agentūra „Bloomberg“, remdamasi informuotu šaltiniu, pranešė, kad R.Rosensteinas žodžiu nurodė atsistatydinantis.

Pranešime buvo sakoma, kad Baltieji rūmai priėmė generalinio prokuroro pavaduotojo atsistatydinimą.

Laikraštis „The New York Times“ pirmasis pranešė, kad 2017 metais R.Rosensteinas siūlė slapta įrašinėti D.Trumpą ir užsiminė apie jo nušalinimą.

Pats R.Rosensteinas šiuos pranešimus neigė.

2017 metų gegužę R.Rosensteinas Robertui Muelleriui pavedė vadovauti tyrimui dėl to, ar D.Trumpas ir jo rinkimų kampanija palaikė ryšius su Maskva ir ar Rusija kišosi į JAV 2016 metų rinkimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius