Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 05 25 /21:00

D.Trumpas žada teisiškai persekioti kaltuosius dėl informacijos apie Mančesterio išpuolį nutekinimą JAV

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį piktinosi, kad Jungtinėse Valstijose buvo nutekinta informacijos apie savižudžio mirtininko išpuolį Mančesteryje, pareiškė, kad tai „kelia didelį nerimą“ ir perspėjo, kad kaltiesiems gresia teisinis persekiojimas.
JAV prezidentas Donaldas Trumpas
JAV prezidentas Donaldas Trumpas / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Prieš tai Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė perspėjo jį, kad laikytų informaciją „saugiai“.

„Jokių kitų santykių mes nepuoselėjame labiau nei Specialius santykius tarp Jungtinių Valstijų ir Jungtinės Karalystės“, – sakoma Baltųjų rūmų paskelbtame pareiškime, kuriuo D.Trumpas palaikė Th.May.

Britanijos vyriausybė išreiškė pasipiktinimą dėl informacijos apie Mančesterio teroro atakos tyrimą nutekinimo. Buvo paviešintos ir 22 gyvybes nusinešusio sprogmens dalys.

Atvykusi į Briuselį, Th.May pareiškė, kad žvalgybos duomenų dalijimasis su JAV buvo „grindžiamas pasitikėjimu“.

Atvykusi į Briuselį, Th.May pareiškė, kad žvalgybos duomenų dalijimasis su JAV buvo „grindžiamas pasitikėjimu“.

„Ministrė pirmininkė iškėlė klausimą dėl žvalgybinės informacijos nutekėjimo prezidentui, kai jie laukė bendros nuotraukos (NATO viršūnių susitikime)“, – sakė Th.May atstovas spaudai.

„Ji teigė, kad dalinimosi žvalgybiniais duomenimis patirtis su JAV yra itin svarbi ir vertinama, bet informacija, kuria mes dalinamės, turi būti išsaugota paslaptyje“, – pridūrė jis.

Vėliau atvykęs į 1,2 mlrd. dolerių kainavusią centrinę Aljanso būstinę, D.Trumpas pakvietė NATO lyderius tylos minute pagerbti žuvusiuosius per teroro ataką Mančesteryje, kurią jis pavadino „žiauria ir pikta ataka prieš mūsų civilizaciją“.

Savo pareiškime D.Trumpas, kuriam ir namie pakanka rūpesčių dėl duomenų nutekinimo iš teisėsaugos įstaigų, nurodė, kad „įtariamas nutekinimas iš mūsų vyriausybės agentūrų kelia labai didelį nerimą“.

„Tie nutekinimai vyksta gana ilgą laiką, ir mano administracija imsis to iš esmės, – sakė jis. – Jautrios informacijos nutekėjimai kelia rimtą grėsmę mūsų nacionaliniam saugumui“.

„Aš nurodžiau Teisingumo departamentui ir kitoms atitinkamoms agentūroms išsamiai išnagrinėti tą nutekinimą, – sakė D.Trumpas. – Prireikus, nusižengėlis bus persekiojamas visa įstatymo apimtimi“.

„(Britanijos) ministre pirmininke (Theresa) May, visos šalys čia šiandien liūdi su jumis ir jus palaiko“, – pareiškė savo kalboje D.Trumpas, prašydamas pagerbti šios „žvėriškos atakos“ aukų atminimą ir jų šeimas tylos minute.

„Pastaroji ataka Mančesteryje Jungtinėje Karalystėje parodo blogio, su kuriuo mes susiduriame per terorizmą, galią“, – sakė jis.

„Nekaltos mergaitės, daugelis kitų baisiai nužudytų, sunkiai sužeistų per koncertą – nuostabūs žmonės, turėjo nuostabiausių galimybių, atplėšti nuo artimųjų amžiams“, – kalbėjo D.Trumpas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius