Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpo asmeninė padėjėja atsistatydino po pokalbio su žurnalistais apie jo šeimą

JAV prezidento Donaldo Trumpo asmeninė padėjėja Madeleine Westerhout ketvirtadienį atsistatydino, nes pasidalijo su žurnalistais informacija apie valstybės vadovo šeimą, praneša žiniasklaida.
Madeleine Westerhout
Madeleine Westerhout / Wikipedia.org nuotr.

M.Westerhout netikėtai paliko savo pareigas, D.Trumpui sužinojus, kad ji kalbėjosi su žurnalistais apie jo šeimą ir Baltųjų rūmų reikalus per neoficialų pokalbį, surengtą per pastarąsias prezidento atostogas Naujajame Džersyje, rašo dienraštis „The New York Times“, remdamasis neįvardytais šaltiniais.

Vėliau kitos žiniasklaidos priemonės, tarp jų CNN ir „Politico“, taip pat pranešė apie M.Westerhout pasitraukimą.

Anot CNN, M.Westerhout per minėtą pokalbį su žurnalistais aiškiai nenurodė, kad jos komentarai viešai neskelbtini. Vienas žurnalistas atskleidė pokalbio turinį Baltiesiems rūmams.

M.Westerhout kabinetas Baltuosiuose rūmuose buvo priešais Ovalųjį kabinetą, o JAV žiniasklaida ją neretai pavadindavo D.Trumpo „sarge“.

D.Trumpo administracija deda daug pastangų, kad užkirstų kelią darbuotojams nutekinti informaciją žiniasklaidai. Dėl pranešimų apie Baltųjų rūmų vidaus reikalus prezidentas negailestingai pliekia tiek pareigūnus, tiek žurnalistus.

„The New York Times“ trečiadienį rašė, kad prezidento rūstybę užsitraukusi M.Westerhout nebebus įleidžiama į Baltuosius rūmus.

Vienas buvęs Baltųjų rūmų administracijos pareigūnas CNN sakė, kad D.Trumpą ir M.Westerhout siejo „šilti santykiai“, tačiau diskutuoti apie jo šeimą su žurnalistais yra griežtai uždrausta.

M.Westerhout prisijungė prie ilgos virtinės Baltųjų rūmų administracijos pareigūnų, pasitraukusių po to, kai D.Trumpas 2016 metais buvo išrinktas prezidentu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius