-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpo atstovas: prezidentas neatsisakė paspausti rankos A.Merkel

Donaldo Trumpo atstovas paneigė, kad JAV prezidentas atsisakė paspausti ranką Vokietijos kanclerei Angelai Merkel, kai jie praėjusią savaitę sėdėjo vienas šalia kito Baltuosiuose rūmuose.
Angela Merkel ir Donaldas Trumpas
Angela Merkel ir Donaldas Trumpas / „Twitter“ nuotr.

„Nemanau, kad jis išgirdo tą klausimą“, – vokiečių savaitraščiui „Der Spiegel“ sakė Seanas Spiceris, turėdamas omenyje A.Merkel pasiūlymą prezidentui priešais spaudos objektyvus paspausti vienas kitam rankas.

Atstovo citata, kuri buvo paskelbta sekmadienį, buvo išversta iš vokiškos „Der Spiegel“ interneto svetainės.

Ilgametė Vokietijos kanclerė pirmo susitikimo su D.Trumpu į apsnigtus Baltuosius rūmus atvyko tikėdamasi išsklaidyti šaltuką po D.Trumpo kurstytojiškos rinkimų retorikos, taip pat ir pareiškimus, kad A.Merkel sprendimas įsileisti pabėgėlius buvo „katastrofiška klaida“ ir kad kanclerė „griauna Vokietiją“.

Penktadienio susitikimas prasidėjo šiltai, jiedu paspaudė vienas kitam ranką prie įėjimo į Baltuosius rūmus, bet vėliau, jiems sėdint šalia vienas kito Ovaliajame kabinete, A.Merkel pasiūlymas vėl paspausti rankas liko D.Trumpo neišgirstas arba ignoruotas. Tai buvo nepatogus momentas, nors tokios progos paprastai būna labai kruopščiai surežisuotos.

Vokietijos žiniasklaida šį incidentą vadino dar vienu požymiu, kad apdairiosios kanclerės ir impulsyvaus prezidento susitikimas buvo šaltas.

Vėliau per bendrą spaudos konferenciją, kurioje taip pat buvo nepatogių momentų, D.Trumpas ir A.Merkel pademonstravo daugiausia skirtingas pozicijas tokiais klausimais kaip NATO, išlaidos gynybai ir laisvosios prekybos susitarimai.

Beveik visą tą pusvalandį A.Merkel veidas buvo akmeninis, o D.Trumpas kritikavo Vašingtono sąjungininkus NATO, kad šie nesumoka savo „sąžiningos dalies“ už transatlantinę gynybą ir reikalavo „teisingų ir abipusių prekybos“ susitarimų.

Sekmadienį Vokietijos populiariausias dienraštis „Bild“ rašė, kad per visą susitikimą Baltuosiuose rūmuose D.Trumpas nė karto nepažvelgė kanclerei į akis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius