-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpo dukterėčia: JAV prezidento būdą formavo jo sociopatas tėvas

JAV prezidentas Donaldas Trumpas taip akiplėšiškai elgiasi dėl to, kad jo laisvę vaikystėje ribojo jo sociopatas tėvas. Taip naujoje knygoje rašo D.Trumpo dukterėčia Mary Trump, teigianti, kad Amerikos lyderis kelia grėsmę pasaulio sveikatai, ekonominiam saugumui ir socialiniam tvarumui, skelbia AP.
Mary Trump ir jos knygos viršelis
Mary Trump ir jos knygos viršelis / „Scanpix“/AP nuotr.

Apie esą pakrikusią Trumpų šeimą M.Trump rašo knygoje „Per daug ir niekada negana: kaip mano šeima sukūrė pavojingiausią žmogų pasaulyje“, kuri prekyboje, tai leidus teismui, pasirodys tik liepos 14-ąją. Bet žiniasklaida gavo knygos kopiją ir dalijasi svarbiausiomis jos mintimis.

Autorė rašo ne tik apie neva disfunkcinę Trumpų šeimą, esą sukūrusią neprognozuojamą JAV prezidentą.

M.Trump taip pat pasakoja apie esą šokiruojantį jauno Donaldo elgesį – kaip jis sukčiaudamas pateko į prestižinę verslo mokyklą, kaip jis žemino moteris.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas

Už „naudingą informaciją“ knygoje skelbiamose padėkose M.Trump, kuri yra jau mirusio D.Trumpo brolio dukra, atiduoda pagarbą JAV prezidento sesei Maryanne Trump Barry. Pastaroji iki 2019-ųjų buvo federalinė teisėja, bet jau išėjo į pensiją.

JAV žiniasklaidoje pranešama, kad būtent M.Trump buvo vienas pagrindinių dienraščio „The New York Times“ šaltinių, kai leidinys skelbė reportažus apie Trumpų šeimos slepiamus mokesčius.

Oficialius duomenis D.Trumpas viešinti atsisako, nors galutinį sprendimą dar priims Aukščiausiasis teismas.

Skyriuje apie mokslus M.Trump atskleidžia, esą D.Trumpas sumokėjo kitam mokiniui, kad šis už jį išlaikytų egzaminus.

Baltieji rūmai, siekę užblokuoti prekybą šia knyga, dabar, žinoma, neigia joje dėstomus teiginius. O D.Trumpo dukterėčia rašo pagal specialybę – iš klinikinės psichologės pozicijos.

„Prievarta prieš vaikus tam tikra prasme reiškia arba „per daug“, arba „nepakankamai“. Donaldas gavo nepakankamai, nes svarbiausioje jo vystymosi stadijoje neteko ryšio su motina.

Ji nuo Donaldo buvo nusisukusi mažiausiai metus, o jo tėvas ne tik netenkino jo poreikių, bet ir neleido jam jaustis saugiam bei mylimam. Todėl Donaldas patyrė netekčių, kurios jį sužalojo visam gyvenimui“, – knygoje teigia M.Trump, mininti D.Trumpo savybes – narcisizmą, pasipūtimą.

„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas, jo motina Mary Anne Trump, jo tėvas Fredas Trumpas, jo pirmoji žmona Ivana Trump, Blaine Trump ir Robertas Trumpas
„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas, jo motina Mary Anne Trump, jo tėvas Fredas Trumpas, jo pirmoji žmona Ivana Trump, Blaine Trump ir Robertas Trumpas

Esą D.Trumpo motina turėjo sveikatos problemų, ypač išryškėjusių po histerektomijos – gimdos pašalinimo operacijos. Vaikai tapo priklausomi nuo savo tėvo Fredo – 1999 metais mirusio nekilnojamojo turto vystytojo.

M.Trump Fredą knygoje vadina sociopatu, chuliganu, antisemitu, rasistu, ksenofobu ir seksistu. Panašių kaltinimų sulaukia ir D.Trumpas, kurį jo dukterėčia taip pat laiko negailestingu ir visišku savanaudžiu.

Skyriuje apie mokslus M.Trump atskleidžia, esą D.Trumpas sumokėjo kitam mokiniui, kad šis už jį išlaikytų egzaminus.

„Donaldas, kuriam niekada netrūko pinigų, savo bičiuliui Joe Shapiro, protingam vaikiui, nepagailėjo“, – rašo prezidento dukterėčia ir pridūrė, kad gerokai vėliau, kai ji padėjo D.Trumpui už jį parašyti knygą „The Art of the Comeback“, jai nebuvo sumokėta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius