-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpo ir Kim Jong Uno derybose dalyvaus ir buvęs krepšininkas D.Rodmanas?

Jo nemėgo, kai jis rungtyniavo „Detroit Pistons“. Kiek daugiau simpatijų jis kėlė žaisdamas „Chicago Bulls“ klube. Bet ar tikrai NBA legenda Dennisas Rodmanas tinka į derybininkus dėl branduolinio nusiginklavimo? Taip, „New York Post“ skelbia, kad šis buvęs krepšininkas atvyks į Singapūrą kaip tik tada, kai ten vyks JAV prezidento Donaldo Trumpo ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno susitikimas.
Dennisas Rodmanas ir Kim Jong Unas Šiaurės Korėjoje
Dennisas Rodmanas ir Kim Jong Unas Šiaurės Korėjoje / „Scanpix“/AP nuotr.

D.Rodmanas į Singapūrą turėtų atkeliauti birželio 11-ąją, o kitos dienos rytą galbūt net suvaidinti tam tikrą vaidmenį svarbiose JAV ir Šiaurės Korėjos lyderių derybose.

„Kad ir ką galvotumėte apie jo buvimą ten, aišku tai, kad reitingai bus milžiniški. Tokiose sudėtingose situacijose valstybės mėgsta turėti savotiškus geros valios ambasadorius – nori nenori, Rodmanas tokiam vaidmeniui tinka“, – teigė „New York Post“ šaltinis.

Neįtikėtina, bet D.Rodmaną ir Kim Jong Uną net galima vadinti bičiuliais. Buvęs sportininkas Šiaurės Korėjoje praeityje lankėsi net penkis kartus ir balandį pareiškė, kad būtent jam reikėtų dėkoti už viršūnių susitikimą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Dennisas Rodmanas ir Kim Jong Unas Šiaurės Korėjoje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Dennisas Rodmanas ir Kim Jong Unas Šiaurės Korėjoje

D.Rodmanas TMZ teigė, kad Kim Jong Unas nesuprato D.Trumpo, kol pernai iš jo negavo milijardieriaus bestselerio „Sandorio menas“.

„Manau, kad Kim Jong Unas tuo metu nesuprato, koks yra Donaldas Trumpas. Bet tada jis pradėjo skaityti knygą. Trumpas ir Kim Jong Unas yra labai panašūs. Nenoriu prisiimti visų nuopelnų“, – kalbėjo D.Rodmanas.

Tiesa, jo atstovas Darrenas Prince'as tikina, kad kelionė į Singapūrą dar nepatvirtinta – esą D.Rodmanas tiesiog sutiktų ten vykti, jei „prireiktų jo paslaugų“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas ir Kim Jong Unas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas ir Kim Jong Unas

D.Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimas įvyks kurortinėje Sentosos saloje birželio 12-osios rytą. Abu lyderiai bendraus viešbutyje „Capella“ 9 val. ryto vietos laiku (4 val. Lietuvos laiku).

JAV reikalauja, kad Šiaurės Korėja sutiktų su visiška šalies denuklearizacija. Jei Pchenjanas su tokia sąlyga sutiktų, D.Trumpas esą paverstų Šiaurės Korėją klestinčia valstybe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius