Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 15 /18:58

D.Trumpo kandidatas į generalinius prokurorus: tyrimas dėl Rusijos nėra raganų medžioklė

JAV prezidento Donaldo Trumpo kandidatas į generalinius prokurorus Williamas Barras antradienį pareiškė nemanąs, kad tyrimas dėl galimo Rusijos kišimosi į prezidento rinkimus yra „raganų medžioklė“, taip paprieštaraudamas Baltųjų rūmų šeimininkui.
Williamas Barras
Williamas Barras: tyrimas dėl Rusijos nėra raganų medžioklė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Aš nemanau, kad ponas Muelleris dalyvautų raganų medžioklėje“, – sakė W.Barras, kalbėdamas apie tyrimui vadovaujantį specialųjį prokurorą Robertą Muellerį.

W.Barras tai sakė klausinėjamas Senato Teismų komitete pirmą jo paskyrimo svarstymo dieną. Jis buvo spaudžiamas užtikrinti, kad apsaugos metus ir aštuonis mėnesius trunkantį R.Muellerio tyrimą nuo D.Trumpo kišimosi. Prezidentas potencialiai gali tapti šio tyrimo taikiniu.

Demokratai reiškė įtarimus, kad W.Barrą, kuris anksčiau generaliniu prokuroru dirbo nuo 1991 iki 1993 metų, D.Trumpas paskyrė siekdamas apsisaugoti nuo šio tyrimo, kurio pagrindinis tikslas yra išsiaiškinti, ar D. Trumpo 2016 metų rinkimų kampanija slapta susimokė su Rusija ir ar D. Trumpas trukdė atlikti šį tyrimą.

Prieš jo paskyrimą gruodžio mėnesį W.Barras parašė memorandumą Teisingumo departamentui ir Baltiesiems rūmams, įskaitant privačius D.Trumpo teisininkus, kuriame įrodinėjo, kad prezidento 2017 metų gegužės sprendimas atleisti tuometinį FTB direktorių Jamesą Comey dėl Rusijos tyrimo nėra trukdymas teisingumui.

„Scanpix“/AP nuotr./Jamesas Comey
„Scanpix“/AP nuotr./Jamesas Comey

„Jūsų memorandumas taip pat parodo... ryžtingą pastangą pakenkti Bobui (Robertui) Muelleriui, – sakė įtakinga Senato Teismų komiteto demokratė Dianne Feinstein. – Generalinis prokuroras privalo būti pasiruošęs priešintis politiniam spaudimui ir būti įsipareigojęs apsaugoti šį tyrimą.“

Tikimasi, kad respublikonų dominuojamas komitetas patvirtins W. Barro paskyrimą. Tačiau demokratai naudojosi proga išgauti iš jo pažadų ginti R. Muellerį nuo Baltųjų rūmų kišimosi ir viešinti bet kokias tyrimo išvadas.

Tuo metu Komiteto pirmininkas respublikonas Lindsey Grahamas svarstymą pradėjo griežta kritika asmenims Teisingumo departamente ir FTB, dalyvavusiems inicijuojant tyrimą dėl Rusijos kišimosi, atkartodamas D. Trumpo kaltinimus, kad jie yra „korumpuoti“.

„Mes kliaujamės jumis dėl šios vietos išvalymo“, – sakė L.Grahamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius