Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpo ryšius su Rusija paneigė ir Baltųjų rūmų administracijos vadovas

Baltųjų rūmų administracijos vadovas Reince'as Priebusas, dalyvavęs Donaldo Trumpo rinkimų kampanijos organizavime, griežtai paneigė, kad tuomet buvo palaikomi ryšiai su Rusijos diplomatijos ar žvalgybos atstovais.
Reince'as Priebusas
Reince'as Priebusas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kalbėdamas „Fox News“ eteryje R.Priebusas kaltinimus pavadino „visiška nesąmone“ ir tikino, kad bet kokius įtarimus jau panaikino JAV žvalgybos pareigūnų pasisakymai.

„Galiu jus patikinti ir esu įpareigotas tai padaryti, kad aukščiausio rango žvalgybos pareigūnai mane patikino, jog ši istorija yra netiksli, ji buvo išpūsta ir neteisinga“, – tikino D.Trumpo Baltųjų rūmų administracijos vadovas.

R.Priebusas sukritikavo „The New York Times“ dėl to, kad paviešinusi istoriją apie Rusijos įtaką D.Trumpo atstovams ji nenurodė savo šaltinių. Tiesa, jis pats nenurodė žvalgybos pareigūnų, kurie paneigė Rusijos įtaką JAV prezidento rinkimuose.

„Aš neprašiau leidimo minėti jų vardus ... Bet kai sakau aukščiausio rango, turiu galvoje aukščiausio rango“, – pabrėžė R.Priebusas.

Įtaką D.Trumpui ir jo atstovams aršiai neigia ir Kremlius. Praėjusią savaitę Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad šie kaltinimai „nepagrįsti jokiais faktais ir nenurodo į jokius tikrus faktus“.

Kremlius pabrėžė, kad šie kaltinimai yra JAV vidaus politikos reikalas.

„Tai neturi nieko bendro su mumis. Mes jau daug kartų komentavome šią temą ir neturime ką pridurti“, – gynėsi D.Peskovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius