-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpo metinis pranešimas: dėmesys ekonomikai ir pasiūlymai demokratams

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas metinio pranešimo Kongresui metu kitą savaitę daugiausiai dėmesio skirs tam, kad pabrėžtų šalies ekonominį progresą.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Baltieji rūmai sekmadienį paskelbė, kad prezidentas antradienį įstatymų leidėjams pabrėš stiprią JAV ekonomiką ir žemą nedarbo lygį bei dėstys jo siūlomos mokesčių reformos privalumus.

D.Trumpas, tikimasi, bent kažkuriam laikui pamirš savo kovingą toną ir pasiūlys parlamentarams kompromisus ir bendradarbiavimą.

„Prezidentas kalbės apie tai, kaip Amerika grįžo, – sakė Baltųjų rūmų teisėkūros direktorius Marcas Shortas. – Prezidentas taip pat kreipsis į demokratus, (…) kad pasakytų, jog mums reikia atstatyti šalį. Jis taip pat jiems pasakys, kad norint tobulinti infrastruktūrą tą reikia daryti dvišaliu keliu“.

M.Shortas teigė, jog prezidentas paragins demokratus palaikyti papildomą finansavimą gynybai „dramatiškų globalių grėsmių akivaizdoje“.

Baltųjų rūmų pareigūnai sakė, kad metinio pranešimo tema bus „Saugios, stiprios ir išdidžios Amerikos kūrimas“. Jie nurodė, jog šalies vadovas pabrėš savo pirmųjų prezidentavimo metų darbus ir numatys gaires antriesiems.

D.Trumpas kreipsis į Kongresą tęsiantis teisėsaugos tyrimui dėl jo kampanijos ryšių su Rusija ir galimo Maskvos kišimosi į 2016 metų prezidento rinkimus.

Praėjusią savaitę JAV žiniasklaida pranešė, kad D.Trumpas pernai buvo nurodęs vyriausiajam Baltųjų rūmų teisininkui atleisti tyrimui vadovaujantį Robertą Muellerį, tačiau atsitraukė, kai šis pagrasino atsistatydinsiąs. Prezidentas minėtus pranešimus pavadino netikromis naujienomis.

D.Trumpas įstatymų leidėjams pristatys savo pasiūlymą už 25 mlrd. JAV dolerių pastatyti sieną su Meksika ir papasakos apie planą suteikti pilietybę 2 mln. imigrantų, kurie į Ameriką būdami vaikais kažkada atvyko nelegaliai.

Prezidentas metinio pranešimo metu pateiks naujausią informaciją apie kovą su terorizmu ir kalbės apie tarptautines grėsmes, įskaitant Šiaurės Korėja. Kalbėdamas apie tarptautinę prekybą, D.Trumpas pabrėš prioritetą teikiantis dvišaliams, o ne daugiašaliams susitarimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius